Nintendo Switch püstitas uue müügirekordi

0
43
Mario

Samal ajal kui Sony ja Microsoft valmistuvad uue põlvkonna konsoolide väljaandmiseks ning mängivad ettevaatlikult oma kassi ja hiire mängu, naudib Nintendo aga suurepäraseid müügitulemusi.

NPD viimase aruande kohaselt kulutati 2020. aasta augustis Ameerika Ühendriikides 3,3 miljardit dollarit videomängude riistvarale, lisatarvikutele ja mängudele.

Mängukonsoolide müügi osas oli august Nintendo jaoks läbi aegade parim, Nintendo Switchi müüdi augustis rohkem kui ühtegi teist mängukonsooli. Lisaks purustati eelmise riistvara müügirekord augustis, mille püstitas Nintendo Wii 2008. aastal. NPD analüütiku Mat Piscatella andmetel on Nintendo suutnud käesoleva aasta augustis Switchi müüki kahekordistada, võrreldes sama ajaperioodiga eelmisel aastal.

Suurepäraseid uudiseid jätkub Nintendo jaoks ka videomängude osas. Enim müüdud videomängude TOP 20 hulgast kuuluvad pooled Nintendole.

Kui COVID-19 pandeemia tõttu võtab olukord maailma majanduses üha nukramaid toone, siis videomängude turule on tekkinud olukord mõjunud positiivselt, 2019. aastaga võrreldes on videomängude turg Ameerika Ühendriikides kasvanud 23%.