PlayStation 5 konsoolil on vaba ruumi 667GB

0
199
PS5 SSD

Kuigi mitmetele videomängudest kirjutavatele väljaannetele on uudistamiseks juba pihku antud Sony uue põlvkonna konsool, siis rääkida sellest veel väga palju ei lubata. See aga ei tähenda, et üht ja teist siiski välja ei leki.

PlayStation 5 tuleb 825GB SSD kettaga, kuid viimaste lekete kohaselt jääb sealt kasutamiseks vaba ruumi ainult 667GB.

Algne video, kust värske leke alguse sai, on nüüdseks küll YouTube’ist maha võetud, kuna selle avaldamisega rikuti embargo reegleid, kuid mis kord internetis, seda enam kappi tagasi ei peida. Mitmed inimesed jõudsid juba ekraanipilte salvestada ning jagavad nüüd sotsiaalmeedias seda infot edasi. Videoklipist nähtud PS5 vaba ruumi suurus kattub päev varem lekitatud ekraanipiltidega. Mõlemad lekked paistavad pärinevat Venemaalt.

Hoolimata sellest, kas need lekked peavad paika või mitte, siis on üsna tõenäoline, et kusagil 667GB ongi see vaba ruum, mida PS5 omanikud kasutama saavad hakata. Loomulikult ei tohiks see nüüd kellelegi üllatusena tulla, kuid ilmselt sellele numbrile otsa vaatamine võtab nii mõnegi suurema mänguri nukralt ohkama. Arvestades uue põlvkonna mängude suurusi, näiteks “Call of Duty: Black Ops Cold War” vajab PS5 konsoolil 133GB vaba ruumi, siis võib juhtuda, et selliseid mänge mahubki ainult 3-5 sinu PS5 kettale.

Sony on lubanud, et PS5 omanikud võivad tulevikus kasutusele võtta ka mõne suurema NVME 4.0 SSD ketta, kui see vastab Sony seatud nõuetele. Näiteks Samsungi 1TB 980 Pro võiks sobilik olla, kuid see maksab hetkel $229.99.

Võrdluseks PlayStation 5 825GB SSD kettale ja 667GB vabale ruumile tuleb Xbox Series X aga 1TB SSD kettaga ning vaba ruumi jääb sealt kasutada 802GB.