PlayStation 5 tehniliste andmete leke hullutas pühade ajal fänne

0
388

Pühade ajal toimus sotsiaalmeedias ja foorumites suuremat arutelu uue põlvkonna konsoolide teemal, seoses PlayStation 5 tehniliste andmete lekkega. Xbox Series X tuleb märgatavalt võimsam kui PlayStation 5.

Seekordne leke pärineb siis GitHubist, kus AMD töötaja hoidis erinevate pooleliolevate projektide testimisandmeid. Kuigi andmed ei olnud avalikud on need tänaseks siiski avalikkuse ette jõudnud ning nende ehtsust on kinnitanud ka teised allikad, sealhulgas ka Digital Foundry.

Lekke kohaselt saab Sony uue põlvkonna konsoolil võimsust olema umbes 9,2 terafloppi.

Selle lekke kohaselt tuleb Xbox Series X aga märgatavalt võimsam – 12,2 terafloppi. See aga on vastuolus varem ringi liikunud kuulujuttudega, mille kohaselt peaksid mõlemad konsoolid olema üsna sarnased ning mõnedel andmetel pidavat PS5 arenduskomplekt isegi võimsam olema.

Samas liiguvad ringi kuulujutud sellest, et Microsoft toob samaaegselt turule kaks uue põlvkonna konsooli. Xbox Series X olevat suunatud hardcore mänguritele ning selle hind saab olema ka kõrgem. Teine konsool aga on suunatud keskmisele mängijale, mille võimsus peaks tulema sarnane PS5 konsooliga ja mis peaks hakkama maksma 400 euro ringis.

Õnneks ei tule selgust enam kaua oodata, sest uue põlvkonna konsoolid ilmuvad juba käesoleva aasta lõpus ning ilmselt saab ametlikku infot nende kohta juba järgmiste kuude jooksul.