PS5 ilmub järgmise aasta novembris ja on võimsam kui uus Xbox

0
593
PlayStation controller

Sony on ametlikult kinnitanud, et PS5 ilmub 2020. aasta lõpus ning see on andnud hoogu mitmesugustele kuulujuttudele. Internetis ringi vaadates leiab täna erinevaid pilte võimalikust PS5 konsooli ja pultide disainist. Lisaks räägitakse ka uue konsooli ilmumiskuupäevast ja hinnast.

Korduvalt on pakutud võimalikuks PS5 ilmumisajaks novembrit, mis on ka üpris loogiline. Kuid on olnud ka kuulujutte, mis räägivad hoopis detsembri algusest. Uus leke/kuulujutt kinnitab aga, et PS5 ilmub Põhja-Ameerikas 20. novembril 2020 ja konsooli hinnaks on $499 / €499. Sama allikas kinnitab ka seda, et PS5 tuleb 2TB SSD kettaga. Tegemist oleks igati tervitatava käiguga Sony poolt, sest 1TB jääb juba praeguse põlvkonna konsoolide juures veidi väikeseks. Samas tekitab see väide väikseid kahtlusi. Kuigi SSD ketaste hinnad on küll viimase aasta jooksul langenud, siis 2TB SSD 499 dollarit maksvasse masinasse tundub natuke kahtlane. Kui palju või kas need väited üldse paika peavad, eks seda ole järgmisel aastal näha.

Lisaks kirjutas eelmisel nädalal, ResetEra foorumis Kleegamefan kasutajanime all esinev arendaja, et tema laual on nii PS5 kui ka uue Xboxi arenduskomplekt ning PS5 on hetkel märgatavalt kiirem.

Loe lisaks

Kleegamefan lisab, et tegemist on siiski alles arenduskomplektidega ja ta usub, et Microsoft täidab selle tühimiku, kui nad tulevad välja uute arenduskomplektidega. Isegi kui Scarlett peaks jääma riistvaraliselt vähem võimsamaks, usub Kleegamefan, et selle vahe võib tagasi teha uus ja parem DirectX. Kuid antud hetkel on PS5 kiirem kui Xbox Scarlett.