PS5 hind lekkis ja see on üllatavalt odav

0
2102
PlayStation controller

PlayStationi kasutajad on juba pikemat aega oodanud, et Sony näitaks lõpuks ometi milline PlayStation 5 välja näeb ja palju see maksma hakkab. Seni on Sony suutnud mõlemat teemat hetkel edukalt vältinud ja seetõttu on kasutajad pidanud rahulduma erinevate lekete ja analüütikute ennustustega.

Eelmisel nädalal hakkas Kanada müüja Play N Trade Vancouver Island vastu võtma PS5 eeltellimusi, hinnaga 559 Kanada dollarit. Ümberarvestatuna teeks see Ameerika Ühendriikides 399 dollarit, mistõttu Euroopas hakkaks PS5 maksma 399 eurot. Tegemist tundub olevat liiga hea hinnaga, et seda julgeks tõsiselt võtta. Samapalju maksis ka PS4 kui see 2013. aasta novembris müügile tuli.

Sony püüab loomulikult pakkuda konkurentsivõimelist hinda turul, et võistelda Microsofti uue konsooliga. Näiteks PS4 müüdi 100 eurot odavamalt kui Xbox One’i konsooli. Odavam hind, Microsofti ebaõnnestunud DRM ideed ja konsooli saadavus turul aitasid Sonyl kiirelt kasvatada edumaad Microsofti ees. Võimalik, et Sony püüab sama teha ka uue põlvkonna konsoolide puhul. Samas ei ole välistatud endiselt ka see, et Play N Trade siiski ei tea PS5 hinda ja küsib tellijatelt hiljem lisatasu juurde.

Senikaua kuni Sony ei ole ametlikult PS5 hinda avaldanud tasub selliseid lekkeid ja kuulujutte võtta täpselt sellena mis nad on. PlayStation 5 tuleb esialgsete plaanide kohaselt müügile käesoleva aasta lõpus. Sony on hetkel kinnitanud, et koroonaviirus ei ole veel PS5 müügile tuleku aega mõjutanud.