#RIPFortnite – mängijad pole Fortnite’iga rahul

0
269

Fortnite on 2017. aastast saadik üks populaarsemaid mänge üldse ning 2019. aasta märtsis teatas Epic Games, et Fortnite’il on üle 250 miljoni mängija. Kuid ajad muutuvad, mäng muutub ja mitte kõik pole viimaste muudatustega rahul. Kasutajate rahulolematusest annab aimu ka #RIPFortnite trend Twitteris.

Päris paljud pole rahul praeguse kaardiga ja oskuspõhise matšide süsteemiga. Iseenesest ei tohiks siin olla ju ühtegi põhjust virisemiseks kui mäng on tehtud ausamaks, pannes omavahel kokku sarnaste oskustega mängijad. Kuid selgub, et tänu sellele pole Fortnite enam nii lõbus. Nüüd on see tõsisem, raskem, rohkem võistlev, sest professionaalsed mängijad ei satu enam endast nõrgematega kokku, keda nad kiusata saaksid. Tänu oskuspõhisele matšide loomise süsteemile pannakse tugevad mängijad omasugustega kokku ja nõrgemad omavahel, andes võimalusele ka nõrgematele mängijatele mängu nautida ja võit koju tuua.

Põhjuseid millega mängijad rahul ei ole aga on veelgi. Näiteks arvutil mängijad on väljendanud tõsist pahameelt selle üle, et puldiga mängijatel on aim-assist süsteem, mis andvat neile liiga suure eelise mängus. Üheks võimaluseks on, et Epic Games peab seda natuke nerfima.

Ka populaarne Fortnite’i mängija Ninja on korduvalt kurtnud, et talle ei meeldi uus kaart, uus süsteem ja aim-assist. Kuigi tal on endiselt palju toetajaid, siis on ka neid kes arvavad, et Ninja on lihtsalt üks “punk-f*cking b*tch“, kes nutab, sest tal ei lähe enam mängus nii hästi nagu esimestel aastatel.


Aga eespool väljatoodud põhjused pole kaugeltki ainukesed asjad mille üle kurdetakse. Osa mängijatest näiteks kurdavad, et Epic games ei too enam nii tihti uut sisu välja nagu nad seda varem tegid. Teised aga vastupidi jälle leiavad, et Epic Games läheb oma uuendustega liiale. Võta sa siis kinni kus see tõde on, ilmselt tuleb arendajatel leida mingi kesktee seal vahel.

Fortnite’i kahanevas populaarsuses on omajagu süüd ka teistel Battle Royale mängudel nagu Apex Legends ja Call of Duty Warzone, mis on mängijaid enda juurde meelitanud.

Hoolimata kõigest sellest on ebatõenäoline, et Fortnite nii pea veel sureks. Fortnite’il on endiselt palju fänne kes seda igapäevaselt mängivad, eriti koroonaviiruse epideemia ajal.