Sony loodab aasta lõpuks müüa 10 miljonit PS5 konsooli

0
157
PS5

Bloombergi allikate sõnul usub Sony, et PlayStation 5 järele on suurem nõudlus, kui nad esialgsete plaanide juures arvestasid. Seetõttu on Sony suurendanud oma tootmispartnerite juures tellimusi, et toota aasta lõpuks kuni 10 miljonit PS5 konsooli.

COVID-19 pandeemia põhjustatud tarneprobleemide ja kõrge tootmishinna tõttu planeeris Sony esialgu toota 5 kuni 6 miljonit PS5 konsooli. Kuid nüüd paistab, et tarneahelad on normaliseerunud ning suur nõudlus videomängude ja mängukonsoolide järele on pannud Sony meelt muutma.

Hoolimata tootmise suurendamisest võib Sonyl siiski tekkida probleeme, et pühadehooajal kauplusi uue põlvkonna konsoolidega varustada. Suurem osa PlayStation 5 konsoole toodetakse Hiinas ning sealt on vaja need toimetada üle kogu maailma laiali. See protsess omakorda võib aega võtta paar kuud, kuna neid veetakse mere kaudu Euroopasse ja Ameerika Ühendriikidesse. Sarnase probleemiga maadles alles hiljuti ka Nintendo, kes püüdis edasimüüjaid Nintendo Switchi konsoolidega varustada.

Siinkohal tuleb arvesse võtta ka seda, et PlayStation 5 tootmine algas alles juunis. Sony loodab septembri lõpuks toota 5 miljonit konsooli ning detsembriks siis täiendavad 5 miljonit.