Warner Bros Interactive Entertainment on liiga väärtuslik, et seda müüa

0
29
Batman

Mõni aeg tagasi liikusid ringi jutud selle kohta, et rahalistes raskustes vaevlev AT&T plaanib maha müüa Warner Bros. videomängude osa. Nüüd kirjutab Bloomberg, et sellele plaanile on tänaseks kriips peale tõmmatud. Nimelt olevat AT&T jõudnud arusaamisele, et Warner Bros. videomängude äri on liiga väärtuslik, et seda müüa.

Aasta esimeses pooles otsustas AT&T teha koostööd LionTree Advisors nimelise ettevõttega, et uurida võimalusi neile kuuluvate ettevõtete (sealhulgas Warner Bros Interactive Entertainment) müügi osas, et vähendada oma võlakoormat ja kärpida kulusid. Potentsiaalseteks ostjateks olid Microsoft, Take-Two Interactive, EA ja Activision Blizzard.

Otsus Warner Bros Interactive Entertainment müügist loobuda saabus pärast muudatusi AT&T juhtkonnas. Juulis lahkus ettevõtte tegevjuhi kohalt Randall Stephenson ning tema asemele asus John Stankey.

Bloomberg kirjutab, et otsust mõjutanud tegureid on ilmselt mitmeid. Tõenäoliselt jõudis AT&T arusaamisele, et tänu mängudega seotud litsentsidele võib müük olla keerulisem kui nad esialgu arvasid, millele on ka analüütikud korduvalt viidanud.

Lisaks on tänu pandeemiale inimesed hakanud senisest veelgi enam vaatama videomängude poole ning müüginumbrid on vahepeal märgatavalt kasvanud.

AT&T võlg on tänaseks 152 miljardit dollarit ning ettevõtte otsib erinevaid võimalusi oma võla ja kulude vähendamiseks, kuid vähemalt Warner Bros Interactive Entertainment müüki siiski ei toimu.

DC FanDome ajal kuulutati ametlikult välja kaks uut mängu – “Gotham Knights” ja “Suicide Squad: Kill the Justice League”. Esimene neist peaks esialgsete plaanide kohaselt ilmuma juba järgmisel aastal ning teine mäng ilmub 2022. aastal.