“Battlefield 2042” ristmängu süsteem töötab täpselt nii nagu mängijad seda soovinud on

0
164
Battlefield 2042

Lõpuks ometi on EA ja DICE teinud midagi ka õigesti. “Battlefield 2042” ristmängu süsteem töötab täpselt nii nagu seda tegema peab, nagu mängijad on seda mänguarendajatelt alati palunud.

Kui enamus mängudes, mis ristmängu toetavad, ei ole konsoolide omanikel võimalik PC kasutajaid eraldi välja lülitada, siis sügisel ilmuva “Battlefield 2042” puhul on võimalik PlayStation 5 ja Xbox Series X/S omanikel koos mängida ka ilma arvutimängureid kaasamata.

PC, PlayStation 5 ja Xbox Series X/S omanikud saavad kõik kolmekesi koos mängida, kui nad seda soovivad. Kuid DICE on mõelnud siin ka nendele, kes tahaksid küll mängida koos sõpradega teiselt konsoolilt, kuid ei soovi samal ajal koos mängida arvutimänguritega. Põhjuseid selleks võib olla mitmesuguseid, üheks peamiseks põhjuseks on suur petturite hulk arvutimängurite hulgas, mille vastu kõik arendajad võitlevad. Selle vältimiseks on PlayStation 5 ja Xbox Series X/S-i omanikel võimalus valida, et nad mängivad ilma arvutimänguriteta, ainult koos teiste konsoolimänguritega või üldse ainult oma platvormil.

Täpselt sellist süsteemi on konsoolide omanikud mänguarendajatelt juba pikka aega palunud, nüüd siis on EA ja DICE kasutajate tagasisidet arvesse võtnud ja loonud ristmängu süsteemi, mis võimaldab kasutajatel endil valida, milliste platvormi kasutajatega nad koos mängida soovivad ja millistega mitte.

Näitena siia kõrvale võib tuua EA konkurendi Activisioni “Call of Duty” mängud, kus ristmäng on küll toetatud, kuid ristmängu sisse lülitamisel on konsoolidel mängijad sunnitud mängima ka koos arvutimänguritega, seda eraldi valida või välja lülitada pole võimalik.

Omavahel ristvõrgus saavad “Battlefield 2042” mängida ka PS4 ja Xbox One kasutajad, aga nemad teiste platvormide kasutajatega koos mängida ei saa, sest neil on mängust eelmise põlvkonna versioon, mis toetab kuni 64 mängijat. Uue põlvkonna konsoolide versioonis saavad koos mängida kuni 128 mängijat.