Dbrand müüb taaskord PS5 küljeplaate, saates Sony p****e

0
324
PS5

Dbrand, ettevõte kes müüs PlayStation 5 küljeplaate ja teatas Sonyle, et “kaevake meid kohtusse”, eemaldas eelmisel nädalal oma küljeplaadid müügist, sest Sony ähvardas neid kohtusse kaevata. Nüüd on aga müügil juba uued PS5 küljeplaadid, teatades Sonyle, et nad võivad p****e minna nüüd oma nõudmistega.

Kui PS5 ilmus, tekkisid turule ka PS5 küljeplaatide müüjad, sealhulgas PlateStation5 kes Sony nõudmisel oma nime muutis ning täna CustomizeMyPlates nime all tegutseb. PS5 küljeplaatide müügiga alustas tegevust ka Kanadas asuv ettevõte Dbrand, kellele samuti Sony kaubamärgi rikkumisega seoses hoiatuse tegi. Seejärel eemaldas Dbrand käesoleva aasta alguses küljeplaatidelt PlayStationi logod, muutis mustrit ja teatas Sonyle: “Laske käia, kaevake meid kohtusse”. Eelmisel nädalal Sony aga täpselt seda teha lubaski, kui Dbrand ei lõpeta koheselt oma tegevust.

Dbrand jagas neile saadetud kirja ka The Verge’iga, kust on näha Sony esitatud kaebused, sealhulgas selle kohta, et küljeplaadid kasutavad SIE kaitstud toote disaini ja Dbrandi versiooni PlayStationi ikoonidest. Nimelt olla kolmnurk, ring, rist ja ruut PlayStationi ikoonid ja sellega eksitatakse kliente justnagu oleks nende toote puhul tegemist PlayStationi poolt heakskiidetud tootega.

“Sony usub, et meie selgelt eristavad ja originaalsed sümbolid ‘Illuminati Pyramid / Radiation Hazard / Skull & Crossbones / Angry Robot Head’, mis on graveeritud meie küljeplaatidesse, rikuvad nende kaubamärgina registreeritud kujundeid? Kuidas kurat Squid Game puhtalt pääses?” kirjutas Dbrand.

PlayStation

Dbrand võttis ajutiselt oma tooted maha ja asendas need kirjaga Sonylt ning videoajakirjanduses avaldatud artiklitega ja oma selgitustega toimunu kohta, lõpetades kogu teksti sõnadega: “Lõpetuseks, minge persse, eriti Sony. Peatse nägemiseni.”

Nüüd on Dbrand aga tagasi, müües sel korral juba järgmise kujundusega PS5 küljeplaate, miskannavad nime “Darkplates 2.0”, lisades oma lehel, et uus kujundus lõpetab edukalt selle vaidluse ja neutraliseerib kõikvõimalikud tulevased nõuded Sonylt.

Redditi postituses selgitab Dbrand, et nad eemaldasid olemasolevad PS5 küljeplaadid müügilt, sest Sony registreeris oma küleplaatide disainile patendi. “Me ei uskunud, et nad seda kunagi saavad. Kuid nad tegid selle ära. Siin me oleme.”

Uute küljeplaatide disain sobib konsooli põhikorpuse kumerusega ja lisab ventilatsiooniavad, mis ettevõtte sõnu parandavad jahutust. “Mis veelgi olulisem: see muudab teie PlayStation 5 vähem koledaks,” lisas Dbrand.