EA-l tuli mõistus koju, uus “Dragon Age” saab olema üksikmäng

0
21
Dragon Age

Kauaoodatud uus “Dragon Age” mäng saab väidetavalt olema täielikult ühe mängija mäng, tänu “Star Wars Jedi: Fallen Orderi” edule ja “Anthemi” ebaõnnestumisele.

Üsna pikalt oli EA veendunud, et mängijad ei ole üksikmängudest huvitatud ja “ainult väga vähesed kasutajad mängivad täna üksikmängu”. Seetõttu keskendus EA viimastel aastatel põhiliselt mitmikmängu kogemuste loomisele ning sarnastel põhjustel suleti Visceral Games, mis tegeles üksikmängule keskendunud “Star Warsi” mängu arendamisega.

Mitmed kuulujutud väidavad, et uut “Dragon Age” hakati tegema juba 2015. aastal, kuid paar aastat hiljem visati seni tehtu prügikasti ja alustati mitmikmängule keskendunud kogemuse loomisega, pidades silmas pikaajalist monetiseerimist. Väidetavalt sai see ka põhjuseks miks loovjuht Mike Laidlaw 2017. aastal lahkus. Töötajate hulgas hakati uut mängu nimetama “Anthemiks draakonitega”.

Tänu “Star Wars Jedi: Fallen Orderi” edule, “Anthemi” põrumisele ja kriitikale, et nad topivad mitmikmängu sinna kus seda vaja pole, on EA lõpuks aru saanud, et tegelikult on turul päris suur ja arvestatav hulk mängijaid, kes eelistavad nautida korraliku looga üksikmänge. Seetõttu on Bloombergi allikate sõnul EA otsustanud taaskord plaane muuta ning andnud BioWarele võimaluse luua “Dragon Age”, mis keskendub täielikult ühe mängija kogemusele.