“God of War: Ragnarok” ja “Gran Turismo 7” ilmuvad ka PlayStation 4 konsoolile

0
84
God of War: Ragnarok

Eile õhtul avaldati PlayStationi blogis intervjuu PlayStationi stuudiote juhi Hermen Hulstiga, kus muuhulgas tasahilju teatati, et nii “God of War: Ragnarok” kui ka “Gran Turismo 7” ilmuvad PlayStation 4 konsoolile.

Tulemuseks oli sotsiaalmeedias täielik kaos. Kuigi siin ja seal leidusid mõned PS4 omanikud, kes uudise üle loomulikult rõõmu tundsid, siis kõige häälekamalt võtsid sõna PS5 omanikud, kes leidsid, et neid on petetud ning nimetatud mängud ei ole “tõelised uue põlvkonna” esindajad.

Negatiivse reaktsiooni põhjused on üsna selged ja lihtsad. Sel ajal kui Microsoft rääkis mõlema põlvkonna toetamisest, siis Sony teatas sel ajal täpselt vastupidist, rääkides suurest hüppest uuele põlvkonnale, oma uuest konsoolist ja milleks kõigeks see võimeline on, lubades PS5 omanikele eksklusiivmänge, mida PS4 konsoolile ei ilmu. Loomulikult tunnevad PS5 kasutajad end nüüd petetuna, ostes omale esimese poolaasta jooksul uue konsooli, oodates neid PS5 eksklusiivmänge, mida neile lubati.

Huvitav on aga see viis kuidas Sony selle uudisega lagedale tuli, püüdes seda vaikselt, intervjuu käigus teiste asjade hulka peita. See viitab hetkel sellele, et Sony püüdis enne suuremaid, olulisemaid uudiseid selle teema kiirelt omal kaelast ära saada, lootuses, et see jääb tähelepanuta ning ei hakka varjutama uusi, olulisemaid uudiseid. Loomulikult see neil aga ei õnnestunud ja nüüd kõik aina räägivad sellest. Ainuke kes sellisest “peidetud uudisest” praegu võitis on ajakirjandus, kes saab suurima rõõmuga asjast kirjutada.

Palju kasulikum ja selgem kommunikatsioon oleks olnud teha mingi ametlik teade selle kohta, kus kasutajatele selgitatakse täpselt, millised mängud millistele platvormidele tulevad ja miks. Sellisest teatest, näiteks videost, oleks Sony ja kasutajad ainult võitnud. Sony kommunikatsioon on viimase aasta jooksul olnud üsna segane ja pehmelt öeldes kummaline, sellele vihjas Meile Meeldib Mängida 30. mai saates ka meie saatekülaline Jan Rist. Sony võiks oma kommunikatsiooni parandada ja edaspidi selgelt väljendama oma plaane ja kõike muud, sealhulgas seda kuidas mingi süsteem toimib või ei toimi, selle asemel, et vastuolulise infoga kasutajates segadust tekitada ja ebameeldivaid uudiseid vaikselt vaiba alla pühkida.

Kuigi Sony pole kordagi lubanud, et “Horizon Forbidden West” ja “God of War: Ragnarok” saavad olema PS5 eksklusiivid, kuigi paljud kasutajad olid selles veendunud, siis “Gran Turismo 7” kohta kinnitas Sony varasemalt, et tegemist on PS5 eksklusiivmänguga. Nüüd aga selgus intervjuust Hulstiga, et “God of War: Ragnarok” ja “Gran Turismo 7” ilmuvad mõlemad ka PlayStation 4 konsoolile.

Hoolimata kõigest sellest, otsus nimetatud mängud ka PlayStation 4 konsoolidele ning hiljem ka arvutile tuua on Sony ja turu jaoks õige otsus. Nendele mängudele on endiselt PlayStation 4 konsoolidel väga suur hulk kasutajaid ning seoses suurte kuludega mängude loomisel oleks Sonyst lihtsalt rumal seda raha mitte vastu võtta. Tegemist on üleminekuaastaga ja mitte kõigil ei ole veel PS5 olemas.

Muuhulgas vihjas Hulst sellele, et 2021 aasta alguses ilmuma pidanud “God of War: Ragnarok” ilmub alles 2022. aastal.

11. juunil ilmub “Ratchet and Clank: Rift Apart”, mis on esimene suur PS5 eksklusiivmäng Sonylt, põhjuseks on see, et mäng tugineb PS5 SSD kiirusele ning arendaja sõnul ei oleks nad saanud seda sellisel kujul PS4 jaoks luua.