Hiinas saavad lapsed videomänge mängida ainult 3 tundi nädalas

0
40

Hiinas on alla 18-aastastel keelatud mängida videomänge kauem kui 3 tundi nädalas. Tegemist on tõsise sotsiaalse sekkumisega, mis valitsuse sõnul olevat vajalik võitluseks videomängusõltuvusega.

Kui varem võisid lapsed Hiinas mängida videomänge 90 minutit esmaspäevast reedeni ja nädalavahetusel lausa kolm tundi päevas, siis 30. augustist jõustunud reeglite tõttu võivad lapsed edaspidi mängida vaid tund päevas, ajavahemikul 20:00 kuni 21:00 ja sedagi vaid kolmel päeval nädalas, reedel, laupäeval ja pühapäeval. Tund aega saab mängida ka riigipühade ajal.

Reeglid kehtivad kõikidel mänguseadmetel, kaasa arvatud mobiiltelefonidel. Mänguettevõtetel on kohustus mängimist piirata väljaspool neid aegu ja kontrollida isikuandmeid, et neid reegleid ei rikutaks.



Arvatakse, et uued reeglid on seotud Hiina kampaaniaga suurte tehnoloogiahiiglaste, nagu Tencent Holdings ja Alibaba Group “metsiku kasvu” vastu.

“Teismelised on meie kodumaa tulevik,” teatas Hiina riiklik ajakirjandus ja väljaannete administratsioon (NPPA). “Alaealiste füüsilise ja vaimse tervise kaitsmine on seotud inimeste eluliste huvidega ja seotud noorema põlvkonna kasvatamisega rahvuse noorenemise ajastul.”

Mõni aeg tagasi nimetas Hiina videomänge “vaimseks oopiumiks”.

ALLIKASReuters