PewDiePie keelati Hiinas ära

0
164

PewDiePie blokeeriti Hiinas ära pärast tema video ilmumist, kus ta jagas vaatajatega meemi, milles võrreldakse Hiina Rahvavabariigi presidenti Xi Jinping’i Karupoeg Puhhiga.

PewDiePie’l on Aasia riikidega varemgi probleeme olnud, eelmisel aastal mõnitas ta Indias asuvat T-series ettevõtet, mispeale lasi T-Series mõlemad videod Indias blokeerida, saades Delhi kõrgemast kohtust otsuse videode keelamiseks Indias. Kohtunik leidis oma otsuses, et mõlemad videod olid “vägivaldsed, labased ja rassistlikud”.

Nüüd otsustas PewDiePie ette võtta Hiina ja Hong Kongiga seotud teemad ning kasutas olemasolevaid meeme, et võrrelda Xi Jinping’i Karupoeg Puhhiga. “Sarnasus on õõvastav,” ütles Felix “PewDiePie” Kjellberg oma videos.

Kaurpoeg Puhh on Hiinas keelatud alates 2017. aastast, pärast seda kui internetis jagati massiliselt meeme, kus võrreldi Xi Jinping’i Karupoeg Puhhiga.

Paar päeva peale video ilmumist blokeeriti PewDiePie Hiinas ära. “Noh poisid, me saime hakkama. Ma olen Hiinas ära blokeeritud. Täpselt nii. Pärast seda, kui ma rääkisin protestidest Hong Kongis ja võrdlesin nende juhti Karupoeg Puhhiga, blokeeriti mind Hiinas ära,” rääkis PewDiePie oma videos.

Kui sa peaksid asuma Hiinas ja otsima PewDiePie’ga seotud teemasid Reddit’is või Youtube’is, siis saad sa null tulemust.