Mario Party Superstars – kes tahab… sõpradega tülli minna?

0
195

On teil vahel kombeks perega/sõpradega lauamänguõhtuid pidada? Kas te naudite seda, et näete oma kaaslaseid ahastamas, kui nad mõistavad, et te olete viimasel hetkel neist mööda läinud? Teil on rohkem täringuõnne kui taskusse ära mahub? Siis on „Mario Party Superstars” just teie jaoks.

Nintendo on Switchile välja andnud vanemate „Mario Party” mängude parimatest paladest koosneva seltskonnamängu ja kindlustab sellega, et isegi siis, kui te pole Nintendo 64 „Mario Partydest” pärit mängulaudade või erinevatest mängudest nopitud 100 minimänguga tuttavad, ootab teid ees üks vahva kogemus. Välja arvatud siis, kui te eelpool mainitud viisil kaotajaks jääte. Siis tunnete enda sees määratut tühjust. Ja see on samuti hea.

Seega „Mario Party Superstars” on lauamäng, mis leiab aset teie Nintendo Switchi ekraanil. Valikus on viis erinevat mängulauda, millel on erinevad käiguteed, takistused ja boonused, nagu ühes korralikus „Tsirkuse” mängus olema peab. Eesmärgiks pole aga olla see, kes jõuab esimesena lõppu, vaid see, kes suudab oma kaaslastest/konkurentidest rohkem kuldseid tähti ahnitseda. Selle juures on teile abiks boonusesemed, mis lubavad mängijate asukohti vahetada, rohkem täringuid visata või ka kellegi sammude arvuga mängida. Pärast iga käigukorda käivitub üks minimäng.

100 minimängu hulka mahub selliseid, kus igaüks on iseenda eest, selliseid, kus üks mängija võistleb kolme mängijaga või selliseid, kus kaks paari omavahel jõudu katsuvad. Seega vahel on isegi teie vihaseim konkurent teie poolt ning tulemused võivad olla ettearvamatud.

Minimängud on kohe saadaval ka eraldi mängimiseks ja neid lahti lukustama ei pea, seega kui teile mõni mäng väga meeldis või te tahate nimme midagi harjutada, siis selleks on võimalus olemas külakest meenutava peamenüü Mt. Minigames valiku all. Siia tasub piiluda ka siis, kui te ei taha lauamängu stiilis võistleda, sest Mt. Minigamesis saab mängida lihtsalt müntide peale.

„Mario Party Superstarsi” saab mängida ühe konsooli taga üks kuni neli mängijat ning kuna mängijate arv peab alati olema neli, täidavad tühjaks jäänud kohad arvutimängijad või netimängu puhul kontvõõrad. Just, „Mario Party Superstars” toimib suurepäraselt ka internetimänguna ja üks minu kõige ägedamaid kogemusi antud mänguga pärinebki just netimängust.

„Mario Party Superstarsis” pole nimelt vestluse tuge (nagu paljude Nintendo mängude puhul) ja mängijad peaksid omavahel suhtlema erinevate piltide ja kleepsude teel, millega saab väljendada erinevaid emotsioone. Tuleb välja, et häda ajab härja kaevu või antud juhul siis Discordi ja ma käisin korra proovimas, kuidas näeb välja „Mario Party Superstarsi” netimäng, kui mängijad samal ajal häälvestluses istuvad. Ja jeebus, kui naljakas see oli. Erinevad kultuurid, erinevad isiksused ja räme serbiakeelne sõim. Ülivahva ja toimib suurepäraselt (okei, enne tuli Nintendo sõbrakoode vahetada, aga see oli väike mure). Kui te sõbrakoodidega jännata ei taha, toimib ka suvaliste inimestega mängimine hästi, kuid siis peate piltkirja juurde jääma.

Positiivne on ka see, et kui te netimängust korraks lahkuma peate, võtab arvuti teie tegelase üle ja lubab teil siis hiljem ise edasi mängida, kui mäng teie naastes veel kestab.

Minu isiklik virin läheks selle pihta, et mäng ei toeta Amiibosid, Nintendo kogutavaid tegelaskujusid, sest Wii U peal oli kujukestega vahva mängida. Aga saame hakkama, puldid käivad ka.

Tegelikult ongi „Mario Party Superstarsi” parim omadus selle mitmekülgsus. Ei taha pool tundi kuni tund kestvat lauamängu mängida? Hüppa Mt. Minigamesi ja tee seal kiire minimänguralli. Sulle ei meeldi see, et lõpus lisatähti loositakse? Lülita see välja. „Mario Party Superstars” pakub suurepärast meelelahutust kõigile ja eriti veel peredele. Pikad talveõhtud on ees, seega miks mitte veeta mõned neist lauamänge mängides ja miks ei võiks mõni lauamängudest olla ka digitaalne? „Mario Party Superstar” võib olla mõne lauamänguõhtu tõeline täht.

Lapsevanematele: Mina olen “Mario Party” mänge mänginud ka 4-aastase lapsega, seega mitte midagi rasket siin pole, eriti, kui te valite kasutamiseks peresõbralikumad mängud. Vägivaldne sisu puudub, kõik on ilus, värviline ja lõbus. Võite mängu julgelt enda pere mänguvalikusse lisada.

PEGI 3
Mario Party Superstars
Platvorm(id): Nintendo Switch
Ilmus: 29. oktoober 2021
Arendaja: NDcube
Väljaandja: Nintendo
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
osta_euronicsosta_amazon
HEA
Hunnik lõbusaid minimänge
Sobib kõigile vanustele
Palju valikuid mängukogemuse kohandamiseks
HALB
Häälvestluse tugi võiks olla mängu sisse ehitatud
5