PS5 sai täna olulise süsteemiuuenduse, mis lisas konsoolile mitmeid uusi funktsioone

0
71

Sony teatas, et 15. septembril ilmub oluline süsteemiuuendus PS5 jaoks, lisades mitmeid uusi funktsioone. Kõige olulisemaks ja oodatuimaiks on ilmselt M.2 SSD salvestusruumi laiendamiseks lisatud tugi, mis võimaldab kasutajatel oma konsoolile lisada teise SSD ketta, et saaks rohkem PS5 mänge installeerida ja neid sealt otse kasutada.

Lisatud SSD kettad peavad muidugi vastama ettenähtud spetsifikatsioonidele ja neile peab olema paigaldatud jahutusradiaator. Hetkel on sobivate SSD ketaste hinnad küll kõrged, kuid aja jooksul need kindlasti langevad.

Kuid see pole kaugeltki mitte ainuke uuendus. Uus süsteemiuuendus toob endaga kaasa ka PS Remote Play rakenduse mobiiltelefonidele ja tahvelarvutitele. Nüüd on võimalik mängijatel oma PS5 mänge mängida ka mujal kui ainult teleri ees.

Lisati ka 3D-heli toetus teleritele, võimaldades mängijatel paremat heli nautida ilma kõrvaklappe kasutamata. PS5 kasutab DualSense’i pulti ehitatud mikrofoni, millega mõõdetakse ruumi akustikat 3D-heli jaoks.

Mitmeid muudatusi tehti ka PS5 kasutajakogemuse juures. Control Center on nüüd muudetav, sõpradega suhtlemine tehti Game Base’i kaudu lihtsamaks, PS4 ja PS5 mängud on lihtsamini eristatavad ja Screen Reader’it saab nüüd pausile panna.

PlayStation Now kasutajad saavad edaspidi valida 720p ja 1080p resolutsiooni vahel. Accolade sai uue tüübi “Leader“. Lisati ka isikliku parima video automaatne jäädvustamine, mida saate lihtsalt sõpradega jagada Control Center või Media Gallery kaudu. Trofeede jahtijad aga saavad omale uue Trophy Tracker’i.