Sony on müünud 7,8 miljonit PlayStation 5 konsooli

0
105
PS5 DualSense Astrobot

Sony on 31. märtsi seisuga müünud kogu maailmas kokku 7,8 miljonit PlayStation 5 konsooli.

Sony viimasest majandusaasta aruandest selgub, et ettevõte tarnis 2020. aasta lõpuks 4,5 miljonit PS5 konsooli ning käesoleva aasta jaanuarist kuni märtsini 3,3 miljonit konsooli, mis teeb 31. märtsi seisuga kokku 7,8 miljonit PS5 konsooli kogu maailmas. See teeb kokku veidi rohkem kui sama aja jooksul (seisuga 31. märts 2014) PS4 konsoole (7,6 miljonit) müüdi.

Lisaks selgub Sony majandusaasta aruandest, et viimases kvartalis müüdi miljon PS4 konsooli, mis teeb kokku 115,9 miljonit PS4 konsooli.

PlayStation Plusi tellijate arv on aastaga tõusnud 14,7%. 31. märtsi seisuga on nüüd kokku 47,6 miljonit PlayStation Plusi tellijat.

Sony Game & Network Services teenis eelmise majandusaasta jooksul müügitulu 2656 miljardit jeeni (20,2 miljardit eurot) ja 342,2 miljardit jeeni (2,6 miljardit eurot) kasumit. Tegemist oli läbi aegade parima majandusaastaga Sony jaoks.

Sony sõnul oli 34% müügikasv tingitud peamiselt tänu paremale tarkvaramüügile, sealhulgas lisasisu müügi kasv ja PlayStation 5 müügile tulek eelmsie aasta novembris.

Suuremat kasumit aitas peamiselt kasvatada erinevate võrguteenuste, peamiselt PlayStation Plusi tellimuste kasv. Kuid seda kasuminumbrit kahandas veidi PlayStation 5 müügihind, mis oli madalam kui tootmiskulud. See tähendab seda, et Sony müüb PS5 konsooli kahjumiga. Lisaks vähendas kasumit ka PS5 turule toomisega seotud müügi-, üld- ja halduskulude kasv. Õnneks teenis Sony oma viimase majandusaasta jooksul PlayStation Plusi ja mängude müügist piisavalt palju raha, et purustada oma senised müügi- ja kasumirekordid.

Sony usub, et käesolev majandusaasta tõotab tulude osas veelgi paremat aastat, kuid ennustab madalamat kasumit. Tänu riistvara müügile loodab Sony sel aastal 9% müügitulude kasvu, kuid ennustab kolmandate osapoolte mängude, sealhulgas lisasisu, müüginumbrite vähenemist.