“Disco Elysiumi” mängustuudio ZA/UM teatas, et endised töötajad vallandati ebaprofessionaalse käitumise tõttu

0
128
Disco Elysium

ZA/UM teatas oma avalduses GamesIndustry.biz-ile, et stuudio endised töötajad vallandati ebaprofessionaalse käitumise tõttu.

Kuigi avalduses ei mainita konkreetselt ühtegi nime, siis tänu oktoobris ilmunud Martin Luiga avaldusele ja 9. novembril ilmunud Aleksander Rostovi postitusele on selge, et ZA/UM’i avalduses mainitud töötajate all peetakse silmas “Disco Elysiumi” endist disainerit Robert Kurvitzat, kirjanikku Helen Hindpere ja kunstilist juhti Aleksander Rostovit.

Rostov ja Kurvitz väitsid oma avalduses, et Kaur Kenderi abiga on Tütreke OÜ, mille taga on Ilmar Kompus ja Tõnis Haavel, saanud läbi pettuste kontrolli Zaum Studio OÜ üle. Väidetavalt olla enamusosaluse ostmiseks kasutatud Zaum Studio OÜ enda raha, mis kuulus stuudiole ja aktsionäridele.

Kuigi ZA/UM on varasemalt keeldunud toimunud kommenteerimast, otsustati nüüd siiski tulla lagedale omapoolse avaldusega, milles kirjeldatakse endiste ZA/UM Studio meeskonnaliikmete vallandamise põhjuseid:

  • Ei tegelenud oma kohustustega ja tööga – sealhulgas ei töötanud peaaegu kaks aastat sel ajal kui stuudio neile palka maksis – sundides teisi töötajaid kompenseerima nende vähest panust.
  • Tekitasid ebameeldiva töökeskkonna, mis ei sobi ZA/UMi töökultuuriga.
  • Ebasobiv käitumine teiste kolleegidega suhtlemisel, sealhulgas verbaalne väärkohtlemine ja sooline diskrimineerimine.
  • Püüdsid ebaseaduslikult müüa teistele mängustuudiotele ZA/UMile kuuluvat intellektuaalomandit eesmärgiga õõnestada ülejäänud meeskonna tegevust.