Google Stadia pannakse kinni

0
65

Google teatas, et ta sulgeb 18. jaanuaril 2023 pilvemänguteenuse Stadia.

Kui Google Stadia 2019. aasta sügisel turule ilmus, suhtusid paljud mängurid, sealhulgas ka Meile Meeldib Mängida, Google uue pilvemänguteenusesse suure umbusuga. Googlel on kombeks tulla turule erinevate teenustega ning need siis mõne aja pärast sulgeda, sealhulgas ka kasutajate hulgas populaarseid teenuseid. Ning Stadia ärimudel paistis juba üsna algusest peale hukule määratud olema, konkurendid pakkusid sama raha eest paremat teenust, mistõttu ennustas Meile Meeldib Mängida meeskond sellele juba 2019. aastal lühikest eluiga.

Stadia toetamiseks, sai loodud ka uued mängustuudiod, mis pidid Google pilvemänguteenusele eksklusiivmänge tootma. Kuid kõigest aasta ja mõned kuud hiljem, 2021. aasta alguses teatas Google, et oma mängustuudiotesse investeerimine on kulukas ning seetõttu otsustasid nad oma stuudiod sulgeda ning loota kolmandatele osapooltele kes mänge toodavad.

Sellele järgnenud teadaannetes märgiti, et Google Stadia kasutajate hulk on oodatust sadu tuhandeid väiksem. Siiski kinnitas Google 2021. aastal, et Stadia on siiski “elus ja terve”, kuid lõpptarbijad pole enam nende prioriteet ning nad keskenduvad tehnoloogia müügile kolmandatele osapooltele.

Nüüd, pea kolm aastat hiljem on Google lõpuks alla andnud ja otsustanud Stadial juhtme seinast välja tõmmata.

“Kuigi Stadia lähenemine pakkuda tarbijatele mängude voogesitusteenust oli üles ehitatud tugevale tehnoloogilisele vundamendile, ei suutnud see saavutada seda mängijate hulka mida me ootasime. Seetõttu langetasime raske otsuse lõpetada Stadia teenuse pakkumise,” kirjutas Stadia asepresident ja peadirektor Phil Harrison.

Kuigi teenuse osutamine lõpetatakse järgmise aasta jaanuaris, kinnitab Harrison, et nad jätkavad oma mängude striimimise tehnoloogia pakkumist erinevatele partneritele.

Õnneks lubab Google hüvitada klientidele kõik Stadiaga seotud riistvaraostud ja Stadia poe kaudu tehtud mängude ja lisade ostud. Kui oled üks neist, kes Stadiale raha kulutas, siis tagasimaksed peaksid laekuma 2023. aasta jaanuari keskpaigaks.