Järgmine kasutaja avaldas “War Thunder’i” foorumis salastatud sõjaväelist infot

0
53
Chinese Type 96 Main Battle Tank
Hiina Type 96 lahingutank

Kas sina avaldaksid salastatud sõjaväelist infot avalikus mängufoorumis, eriti juhul kui selle tegevuse eest ootab sind vanglakaristus või veel hullem, surmanuhtlus? Ilmselt mitte, aga leidub neid kes seda ikka ja jälle teevad.

Taaskord… jah taaskord, see on hetkel vähemalt kolmas teadaolev juhtum, kus “War Thunder’i” mängufoorumis on vaidluse tekkides avaldatud salajasi sõjaväelisi dokumente tankide kohta.

2021. aasta juulis sattus “War Thunder’i” foorumis üks mängija teisega vaidlema brittide Challenger 2 lahingutanki üle. Tõestamaks, et tal on õigus otsustas üks mängijatest postitada foorumisse tanki käsiraamatu, mille peale sekkus kiirelt Suurbritannia kaitseministeerium.

Targemad ei ole ka prantslased, sest kõigest mõni kuu hiljem tekkis foorumi vaidlus Prantsusmaa Leclerc lahingutanki teemal ning üks mängijatest postitas tanki kohta salajasi dokumente. Taaskord pidid foorumi moderaatorid kiirelt sekkuma, et salajaste dokumentide leket piirata.

Ja siin me nüüd oleme. Seekord postitas üks Hiina mängija “War Thunderi” foorumisse salajastest sõjalistest dokumentidest fotosid, sooviga panna mängu arendajat tegema mängus muudatusi Hiina Type 96 lahingutanki parameetrites. Foorumi moderaatorid püüdsid leket peatada, kustutades postituse ja blokeerides kasutaja, kuid mängija postitas seepeale need dokumendid uue nime alt uuesti, seetõttu sel korral on osa neist salastatud dokumentidest juba ka Twitterisse ja Redditisse lekkinud. Hiinas võib sõjasaladuste lekitamine lõppeda surmanuhtlusega.

“Meie kogukonna moderaatorid blokeerisid koheselt kasutaja ja kustutasid tema postituse, sest antud informatsioon on Hiinas endiselt salastatud. Salastatud teabe avaldamine mis tahes riigi sõjamasinate kohta War Thunderi foorumites on keelatud ja mänguarendajad ei kasuta kunagi seda infot oma töös,” kirjutas Gaijin oma teates.

“Kuigi me mõistame, et meie mängijad soovivad, et mäng oleks võimalikult realistlik, palume me neil siiski mitte midagi ebaseaduslikku teha ning end ja meie kogukonna meeskonna liikmete turvalisust ohtu seada. War Thunderi arendajad annavad endast parima, et uurida sõidukite kohta informatsiooni seaduslikul teel.”