Mängimine on nagu masturbeerimine…

0
39
Seamus Blackley Bill Gates Xbox

“Mängimine on nagu masturbeerimine. Kõik teevad seda, keegi ei taha sellest rääkida,” ütles 2001. aastal, Xboxi looja, Seamus Blackley, kes oleks selle tsitaadi pärast peaaegu vallandatud.

Aastal 2001 andis Seamus Blackley, esimese Xboxi üks loojatest, paar nädalat enne Xboxi turuletulekut intervjuu, milles ta võrdles mängimist masturbeerimisega. Tema tsitaat jõudis ka East Side Journalisse, mida mõnede Microsofti juhtide konservatiivsed abikaasad lugema juhtusid ja seepeale kutsuti Blackley 4. hoonesse, ülemuste juurde aru andma.

Tsitaat sai öeldud argumendina mitme mängijaga koos võrgus mängimise kasuks, milles Xbox oli teerajaja, kuid see kontekst ei omanud tähtsust ning Bill Gates ja Steve Ballmer olid selle tsitaadi pärast üsna pahased. Blackley ütles, et selle tsitaadi pärast oleks ta peaaegu vallandatud.

Õnneks Blackley’d siiski ei vallandatud ja ta aitas Microsoftil edukalt turule tuua esimese Xboxi. Tõsi, esimesel konsoolil ei läinud tol korral nii hästi kui Playstation 2-l, kuid hilisemad Xboxi konsoolid olid juba palju edukamad. Tänaseks on Xboxi meeskond ja äri kasvanud juba nii suureks, et nad ostavad lisaks pisematele mängustuudiotele ka Zenimaxi ja Activision Blizzardi suuruseid ettevõtteid, et aidata kaasa oma populaarse Game Pass teenuse kasvule.