Microsoftil on Halo muusika eest raha maksmata

0
79
Halo monks

Heliloojad, kes on algse Halo muusika autoriteks, kaebavad Microsofti maksmata litsentsitasude pärast kohtusse, kirjutab Eurogamer.

Marty O’Donell ja Mike Salvatori, kes on loonud ikoonilise Halo muusika, mida on kasutatud Halo mängudes ja teiste Halo toodete juures, väidavad, et Microsoft ei ole endiselt ära maksnud 20 aasta taguseid autoritasusid.

Sellekohane hagi esitati Washingtoni osariigi kohtule juba 2020. aasta juunis, kuid senini pole osapooled kokkuleppele jõudnud. Vahendusmenetluse tähtaajaks on järgmine nädal ja kui ka selleks ajaks kokkuleppele ei jõuta, võetakse asi kohtus arutusele.

O’Donneli ja Salvatori advokaadid uurivat hetkel võimalusi blokeerida Halo telesarja ilmumist, sest nende loodud muusikat kasutatakse ka seal.

Esitatud hagis süüdistatakse Microsofti kuues punktis: lepingu rikkumine; usalduskohustuste rikkumine lintsentsitasude väljatöötamisel ühises ettevõtmises; heas usus ja ausalt tegutsemise kohustuse rikkumine; suutmatus pakkuda raamatupidamispartnerlust, alusetu rikastumine; tahtlik sekkumine lepingulistesse suhetesse.

Intervjuus Eurogamerile kinnitavad O’Donell ja Salvatori, et nad on üle kümne aasta püüdnud Microsoftilt selgust saada maksmata litsentsitasude osas ning kuna senised püüdlused pole vilja kandnud, otsustasid nad lõpuks algatada kohtuasja.

Microsoft ja Paramount on keeldunud neid süüdistusi kommenteerimast.