PlayStation on hukule määratud

0
81
DOOM

Tuntud videomängude turu analüütik Michael Pachter usub, et PlayStation on hukule määratud.

Viimases RDX-i saates oli külas Wedbush Securities analüütik Michael Pachter, kellelt uuriti, kas Sony suudab pikemas perspektiivis konkureerida Microsofti Xbox Game Passiga.

“Arvan, et PlayStation on hukule määratud ja ma arvan, et nad lakkavad umbes kümne aasta pärast eksisteerimast sellisel kujul, nagu me neid teame,” vastas Pachter. “Nad ei suuda võistelda. Neil pole võimalustki konkureerida. Nad ei ole lihtsalt paar aastat maas, see on ületamatu edumaa.”

Pachter lisab, et PlayStation on keskendunud konsoolide müügile, samal ajal kui Microsofti Xbox Game Pass pakub juba täna palju suurepärast sisu ja kasutajate hulk kasvab kiirelt. Kui sinna juurde lisada nüüd Activision Blizzardi kasutajad, siis see see edumaa on tohutu.

Microsoft ei ostnud Activisioni selleks, et Sonyle haiget teha, on Pachter veendunud. “Kui sa vaatad Disney Fox’i ostu mõned aastad tagasi, siis nad ei teinud seda selleks, et kinodele kahju teha. Inimesed arvavad, et Microsoft ostis Activisioni, et Sonyle haiget teha. See ei ole see mida nad tegid. Disney näitab endiselt Deadpool 3 kinodes. Nad ostsid Foxi, et olla kindlad, et seda sisu ei näidata enam kunagi Netflixis ja kogu see sisu ilmub Disney plussis. Microsoft tegi täpselt sama asja Activisioniga, nad tahavad, et kogu see sisu ilmuks Game Passis.”

Mängutööstus saab aru, et füüsiline turg on kadumas ja digitaalne osa aina kasvab ning Microsoft on sinna juba aastaid panustanud. Microsoft teab, et Xbox kaob ära ja seepärast on nad panustanud Game Passi, kus kasutaja maksab neile teenuse eest ja võib mängida ükskõik millisel ekraanil, seadmel. Pachter usub, et mängijad jätkavad tulevikus küll diivanil teleri ees mängimist korraliku puldiga, kuid konsoolid, sellisel kujul nagu täna, lõpetavad eksisteerimise 15-20 aasta pärast. Game Pass saab olema mänguturul suurem kui Netflix täna filmimaailmas, on Pachter veendunud.