PlayStationi soolise diskrimineerimise hagiga liitus veel kaheksa naist

0
80
PlayStation

PlayStationi endine IT-turbeanalüütik Emma Majo esitas eelmise aasta novembris Sony vastu soolise diskrimineerimise hagi, millega on tänaseks liitunud veel kaheksa naist.

Sony püüdis eelmisel kuul hagi tagasi lükata, väites, et see sisaldavat “kontrollimatuid süüdistusi”, kuid nüüd on hagiga liitunud veel kaheksa naist, kes kinnitavad ettevõttes toimuvat seksuaalset ahistamist, tagakiusamist, soolist eelarvamust ning ettevõtte suutmatust ja tahtmatust neid juhtumeid korralikult uurida. Nende naiste tunnistused on lisatud hagile.

Mitu naist on väitnud, et nad on olnud sobimatu käitumise ja seksuaalse ahistamise ohvrid, sealhulgas on neile lähenetud ja neid katsutud. Lisaks olevat meessoost töötajad järjestanud naiskolleege nende välimuse järgi, jaganud omavahel räpaseid nalju ja naiste pilte ning käivat lõuna ajal striptiisiklubides.

Väidetavalt on mitmed naistöötajad ettevõttest lahkunud seoses ebameeldivate töökeskkonnatingimuste tõttu. Ühendust on võetud ka mitmete teiste naistega, kuid nood pole kättemaksu kartuses julgenud hagiga liituda.

Sony Interactive Entertainment teatas, et nad “võtavad esitatud avalduse sisu tõsiselt”. “Kuigi enamik neist on esitatud endiste töötajate poolt, kes enam SIE-s ei tööta, siis SIE on juba uurinud või tegeleb tõstatatud probleemidega, sest SIE väärtustab oma naistöötajaid ja astub ennetavaid samme tagamaks, et neil on kõik võimalused edukaks arenguks ja olla kuuldud.”


ALLIKASEurogamer