Ukraina palub Xboxil, PlayStationil ja teistel ettevõtetel blokeerida Venemaa ja Valgevene kontod

0
67

Ukraina asepeaminister Mykhailo Fedorov palus Twitteri kaudu postitatud avalikus kirjas Xboxil, PlayStationil ja kõigil teistel blokeerida Venemaa ja Valgevene kontod, peatada Venemaa ja Valgevene e-spordimeeskondade osalemine üritustel ning tühistada kõik Venemaal ja Valgevenes toimuvad üritused.

Lisaks palus Fedorov Riot Gamesil, Electronic Artsil, Ubisoftil ja Wargamingul sulgeda oma Venemaal asuvad stuudiod.

Microsoft ja Sony ei ole veel ametlikult sellele kirjale vastanud, kuid mitmed mängustuudiod üle maailma on avaldanud toetust Ukrainale, mõistes Venemaa sissetungi hukka.

Seoses sanktsioonidega Venemaa vastu ei saa Venemaal asuvad mängustuudiod enam Steamist raha kätte. Raha on neil võimalik Steamis edasi teenida ainult juhul kui nad võtavad kasutusele sanktsioneerimata alternatiivid. Sama kehtib ka Venemaal elavate mängijate kohta, kes soovivad Steamist mänge osta.

Küll aga on Microsoft nädala alguses kinnitanud, et nad tegelevad Ukraina kaitsmisega küberrünnakute eest. Lisaks teeb Microsoft koostööd Rahvusvahelise Punase Risti Komiteega (ICRC) ja teiste ÜRO agentuuridega, et aidata mobiliseerida ressursse Ukraina inimeste abistamiseks.