Embracer valmistub müügiks

0
28
Borderlands money

Väidetavalt uurib Embracer Group ettevõtte müügivõimalusi, mitmete allikate sõnul on Embracer juba saanud kolmandatelt osapooltelt ka pakkumisi.

Embracer on viimastel aastatel korralikul kulutanud, ostes kokku mitmesuguseid mängustuudioid, sealhulgas osteti võileivahinnaga Square Enixilt “Tomb Raideri” ja “Deus Ex’i” mängustuudiod. Kogu see osturalli aga sai maikuus õnnetu lõpu, senised läbirääkimised Saudi Araabia poolt toetatud Savvy Games Group’iga ebaõnnestusid. Ettevõtte aktsiad kukkusid samal päeval 40%.

Loomulikult ei jäänud Embraceril muud üle kui tuli hakata kulusid vähendama, mille käigus alustati järjest kokkuostetud stuudiote sulgemisega. Sealhulgas pandi augusti lõpus kinni ka “Saints Row” arendanud mängustuudio Voliton. Reuters kirjutab, et järgmine stuudio mille kallale Embracer läheb, olevat Gearbox.

Loomulikult tekitas see uudis Gearboxi töötajates küsimust ning Gearboxi kommunikatsioonijuht Dan Hewitt saatis täna töötajatele e-kirja, milles ta olukorda selgitab. Võiamlusi olevat Gearboxil mitmeid. Üheks võimaluseks on jätkata Embraceri osana pärast ettevõttes tehtavaid ümberkorraldusi. Kuid valikuvõimaluste hulgas on ka see et Gearbox jätkab kas iseseisvana või see müüakse kolmandale osapoolele maha.

Hewitt kinnitab töötajatele, et hetkel ei ole veel midagi otsustatud, mistõttu tuleb valmistuda mitmesugusteks spekulatsioonideks eelolevatel nädalatel.

Samal ajal otsib Embracer aga ettevõttele ostjat. Ostja leidmiseks tehakse koostööd Goldman Sachs’i ja Aream & Co’ga. Allikate sõnul olevat nad juba saanud kolmandatelt osapooltelt pakkumisi, sealhulgas on tehtud neile pakkumisi ka ainult Gearboxi omandamiseks. Uudised võimalikust Embraceri müügist on aktsiale positiivselt mõjunud.