Enamik Switchi omanikke on naised

0
43
woman in knitted sweater wearing a black headphones
PILT: Florenz Mendoza | Pexels.com

See ei tohiks küll kellelegi täna enam uudiseks olla, et ka naised mängivad, kuid neile kes seda endiselt ei usu, kinnitavad Circana (endine NPD) värsked andmed, et pooled mänguritest on naised.

Kuigi endiselt eksisteerib inimesi, kes arvavad, et videomängud on vaid lastele, eelkõige poisslastele ning täiskasvanud videomänge ei mängi ja vaatavad neile, kes videomänge mängivad lausa viltu, pidades neid lapsikuteks, siis mitmed uuringud on kinnitanud, et üle 75% mängijatest on just nimelt täiskasvanud ning pooled neist on naised.

Circana andmetel on Ameerika Ühendriikides:

  • 41% PS5 konsoolil mängijatest naised
  • 45% Xbox Series konsoolidel mängijatest naised
  • 50% arvutil mängijatest naised (+1% vs aasta tagasi)
  • 52% Switchil mängijatest naised
  • 54% mobiilimängude mängijatest naised (+1% vs aasta tagasi)

Värskelt avaldatud andmetest paistab, et eelkõige meeldib naistel mängida Switchil ja telefonil ning kõige vähem PlayStation 5 konsoolil.

Mängureid on igast soost ja vanusest ning neid leidub ka kuulsuste hulgas. Näiteks 67-aastane Whoopi Goldberg armastab “Diablo” mänguseeriat niipalju, et ta sai Blizzardi peale pahaseks kui ta avastas, et “Diablo IV” ei ole Maci peal saadaval. Videomänge armastab ka “Diablo IV” reklaamiv seksikas Megan Fox (37), kelle lemmikmänguseeriaks on “Call of Duty”. Kuid videomänge mängivad ka teised kuulsused nagu Mila Kunis, Jessica Alba, Olivia Munn, Michelle Rodriguez, Vin Diesel, Keanu Reeves, Samuel L. Jackson, Matthew Perry, Jack Black, Henry Cavil ja paljud teised.

Nagu öeldud, videomänge mängivad igast soost ja vanusest inimesed, viimastel andmetel mängib videomänge 3,09 miljardit inimest kogu maailmas. Ning naised on samuti videomänge mänginud juba aastaid, näiteks 1996. aastal oli 9ndaks enim müüdud arvutimänguks “Barbie Fashion Designer“, mida müüdi rohkem kui “Dooni” ja “Quake’i”.