Endine PlayStationi juht tunneb muret mängutööstuse pärast

0
202
Gamer

Endine Sony Computer Entertainment America tegevjuht, Shawn Layden on PlayStationist eemal olnud juba neli aastat, kuid pensionile jäämine pole teda takistanud kommenteerimas mängutööstuses toimuvat. Nüüd tunneb ta muret suurte eelarvete, konsolideerimise ja mängude säilitamise pärast.

Layden rääkis Lan Parties podcastis, et konsolideerumine võib ohustada loovust ja suured kulutused mõjutavad kogu tööstust. Lisaks arutles ta, kuidas eksisteerivatele mängužanritele keskendumine ei pruugi uusi mängijaid meelitada.

“Kui jätkame nelja või viie žanri ühendamisega, siis me ei saa uusi mängijaid, sest nad on juba öelnud, et nad ei ole sinu žanritest huvitatud,” rääkis Layden. “Ei ole mõtet endale ette kujutada, et kui keegi, kes on viimase 15 aasta jooksul Call of Dutyle ei öelnud, hakkab järsku Call of Dutyle jah ütlema.”

Lisaks rääkis Layden vajadusest mängude säilitamise järele ning soovitab suurematel mängustuudiotell sellele rohkem tähelepanu pöörata. Hetkel pole tehtud piisavalt jõupingutusi, et säilitada vanemaid mänge, mis võivad ka tulevastele põlvkondadele meeldida. Samas pole see kasumlik, kuid kultuuriliselt oluline.

Mures oli ta ka mängustuudiote konsolideerumise pärast, mis võib piirata loovust ja põhjustada rohkem suurte mänguprojektide tegemist, kuid vähem uusi ideid. Layden soovitab, et tööstus peaks rohkem keskenduma uutele žanridele ja laiematele huvivaldkondadele.