Häid mänge mida uuel aastal mängida

0
80

Suurepäraseid mänge mida mängida on palju, kuid siit leiab mõned populaarsemad, mida võiks proovida, juhul kui te neid veel mänginud pole:

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild” (Nintendo Switch): “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” on lihtsalt üks väga hea mäng. Seiklusmängude žanris kindlasti üks parimaid ning igale endast lugu pidavale mängurile täiesti kohustuslik mäng.
  2. Red Dead Redemption 2” (Xbox One, PlayStation 4, PC): Tegemist on hea mänguga, mida julgeme soovitada kõigile, kes oskavad hinnata head lugu ja kellele avatud maailma mängudes ringi seigelda ning avastada meeldib. 
  3. “Overwatch 2” (PC, PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S): Kui sulle meeldis “Overwatch” siis ilmselt on meeskonnapõhine esimeses isikus tulistamismäng “Overwatch 2” kohustuslik mäng sulle.
  4. Animal Crossing: New Horizons” (Nintendo Switch): Suurepärane mäng rahulikule mängurile või kasvõi mõne kiirema mängu kõrval lõõgastumiseks. See, et sul ei ole seal otseselt ühtegi kohustust ega ajalimiiti, on tore. Igal sinu saarele kolival loomal on oma isiksus, kõnemaneer ja käitumisnorm ning neil on tihti sulle midagi uut öelda. Sinu saar on otsekui paberileht, mille sa esmalt käepäraste vahenditega täis visandad ja siis selle ümber täiesti omas tempos imelist kunstiteost vormima hakkad. Mängu sarm haarab sind endasse ega taha enam kuidagi lahti lasta.
  5. “Minecraft” (erinevad platvormid): See kuubikutega mäng ei tohiks ilmselt kellelegi tundmatu olla, kui sa aga seda proovinud pole, siis on aeg minna avastama ja oma virtuaalmaailma kuubikutest ehitama hakata.
  6. God of War” ja “God of War Ragnarök” (PlayStation 4, PlayStation 5): Kui sul on kodus PlayStation, siis sõjajumala mänguseeria mängud peaksid kuuluma nende mängude hulka mida sa kindlasti võiksid proovida. Alustuseks võta esimene ette ja seejärel jätka sellise meistriteosega nagu “God of War Ragnarök”. Kaasahaarav lugu ning suurepäraseks lihvitud mängitavus ei tohiks kedagi külmaks jätta. On suuremaid ja väiksemaid üllatusi, on naeru, ehk ka mõni pisar, kuid mängus on hetki, mida kindlasti ka aastate pärast mõnusa muhelusega meenutada.
  7. Elden Ring” (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S): Muidugi ei saa ei üle ega ümber 2022. aasta ühest populaarseimast mängust. „Elden Ring“ on RPG ehk rollimäng, milles FromSoftware on oma raskusastme poolest tuntud „Soulsi“ seeria mänguelemendid seganud kokku avatud maailmas avastamisega ning teinud koostööd fantaasiakirjaniku George R. R. Martiniga. Tulemuseks on mäng, milles on üüratu avatud maailm, mis kutsub avastama ja leidma seal peidus olevaid põrgulikke väljakutseid pakkuvaid vastaseid.
  8. Ghost of Tsushima” (PC, PlayStation 4): Veel üks suurepärane mäng, millest ei saa üle ega ümber. Kui sulle meeldivad seiklus- või rollimängud, eriti sellised, mis pakuvad korralikku ja sügava sisuga lugu, on “Ghost of Tsushima” just see mäng, mida me kindlasti soovitame. Kui sa aga oled lisaks sellele ka veel suur samuraifilmide ja -teoste austaja, siis peaks see olema sinu jaoks korralik maiuspala.
  9. Monster Hunter Rise” (Nintendo Switch, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X): Kui sulle meeldib koos sõpradega kollijahil käia, siis on tegemist suurepärase maiuspalaga, mida sa kinldasti proovima peaksid. “Monster Hunter Rise” on triumf pea igas mõttes. Kui oled “Monster Hunteri” veteran, pole siin mingit kahtlust: see on 100% sinu raha ja aega väärt mäng. Ka uustulnukad ei leia paremat punkti, kus rongi (või siis koletise) peale hüpata, sest “MH Rise” on algajatele äärmiselt vastutulelik. Soovitame soojalt. Õnneks ilmub see 20. jaanuaril 2023 ka Xboxile ja PlayStationile.
  10. The Witcher 3: Wild Hunt” (PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S): “The Witcher 3” on vaieldamatult üks parim avatud maailmaga fantaasiarollimäng. Kui sulle rollimängud meeldivad, siis on tegemist mänguga, millest ei ole võimalik mööda vaadata. CD Projekt RED-i loodud rollimäng “The Witcher 3: Wild Hunt” on rollimänge armastavate mängurite hulgas üks enim kidietuimaid mänge üldse. See kümneteks, sadadeks mängutundideks mängurõõmu pakkuv mäng pakub põnevat lugu ja mitmekesist sisu, pakkudes unustamatut mängukogemust. Otsi üles oma laegas, hobune ja mõõk, “The Witcher 3” ootab sind!

Lõppkokkuvõttes sõltub see, milline mäng sinu jaoks parim on, sinu isiklikest huvidest ja eelistustest, kuid ehk on eespool toodud nimekirjast veidi abi, eriti juhul kui alles teed tutvust selle põneva mängumaailmaga.