Insomniac Games’i suur leke: “Wolverine”, “Marvel’s Spider-Man 3”, uus “Ratchet & Clank” ja teised mängud

0
65
Insomniac leke

Nädal tagasi teatas häkkerite grupp Rhysida, et nad on edukalt ära häkkinud Insomniac Games’i serverid ning sealt kätte saanud töötajate personaalsed andmed ja infot mängude kohta. Rhysida teatas, et Insomniacil ja Sonyl on aega seitse päeva raha maksmiseks, visates andmed oksjonile, alghinnaga 50 bitcoini (2 miljonit dollarit).

Sony teatas avalikkusele, et nad on teadlikud sellest, et Insomniac Games on langenud küberrünnakute ohvriks ning nad uurivad olukorda. “Meil pole põhjust arvata, et mõni muu SIE või Sony osakond oleks rünnaku ohvriks langenud,” lisas Sony esindaja.

Nüüd on Sonyle ja Insomniac Games’ile antud tähtaeg möödas ja terve hommiku on andmeid internetti lekkinud, mille hulgast leiab kahjuks ka töötajate andmeid.

Mida me lekkest teada saime?

Siinkohal ei hakka me päris kõike küll avaldama ja spoilerdama, kes väga soovib, leiab soovitu ise internetist üles. Küll aga leiab siit Insomniac Games’i tulevaste mängude nimekirja ja muud sarnast infot.

Planeeritud mängude nimekiri:

  • Marvel’s Venom – 2025 sügis
  • Marvel’s Wolverine – 2026 sügis
  • Marvel’s Spider-Man 3 – 2028 sügis
  • Uus Ratchet & Clank – 2029 sügis
  • Marvel’s X-Men – 2030 sügis
  • Uus mäng, mille nime pole mainitud – 2031/2032

“Miles Morales” eelarve oli 156 miljonit ja see teenis 260 miljonit, millest 104 miljonit oli kasum. “Ratchet and Clank Rift Apart” mäng aga teenis seevastu kahjumit. Mängu eelarveks oli 81 miljonit, kuid käive jäi 73 miljoni juurde. “Spider-Man 2” eelarveks oli 315 miljonit ja see on praeguseks teeninud kokku 390 miljonit, millest 75 miljonit on juba puhaskasum. “Spider-Man 3” ja “Wolverine” puhul loodetakse teenida 170 miljonit ja 85 miljonit.

Insomniac leke

Juba on lekkinud ka infot “Wolverine’i” kohta, sealhulgas mänguvideod. Juhul kui soovite spoilereid vältida, siis tasub järgmised nädal aega eemale hoida kõigest, mis “Wolverine’i” kohta infot lubavad.

Häkkerite grupp Rhysida on olnud ametivõimude huviorbiidis juba mõnda aega ning kohta on välja antud ka küberturvalisuse hoiatus.

Rhysida ütles Cyber Daily’le, et nende rünnakute eesmärgiks on teenida raha. “Me teadsime, et arendajad, kes selliseid mänge loovad on meie jaoks kerge sihtmärk,” lisas Rhysida esindaja. Sel korral nad siit aga raha ei saanud, sest Insomniac Games ja Sony keeldusid neile raha maksmast.