LEGO 2K Drive – Kellele see rämps mõeldud on?

0
47
LEGO 2K Drive

Ühel heal päeval otsustas Visual Concepts mängustuudio meeskond, et lisaks korvpallimängudele (NBA 2K) ja maadlusmängudele (WWE 2K) tahaksid nad teha ka ühe LEGO võidusõidumängu. Nende loodud NBA mängudes juba saab ju kardiga ringi uhada, seega ega mingi LEGO võidusõidumängu tegemine nüüd ometi keerulisem pole. Käisid rääkisid 2K-le augu pähe, 2K käis rääkis ideest LEGOle, maksis litsentsitasud ära ja “LEGO 2K Drive’i” tegemine võis alata. Mis küll saaks siin valesti minna? Ütlen teile kohe vastuse ära: KÕIK!

Kui ma näen mängus sõna LEGO, siis mu esimene mõte liigub selles suunas, et selle mängu peamiseks sihtgrupiks on lapsed ja lapsevanemad. Seni on see ka paika pidanud, kuni ma panin käima “LEGO 2K Drive” nimelise mängu. Juba esimeste tundide jooksul sai selgeks, et see kraam ei ole lastele mõeldud, aga mis kõige hullem, see pole mõeldud ka täiskasvanutele. Seega tekkis seda mängu mängides küsimus, kellele kurat see siis üldse mõeldud on? Mul on karvane kahtlus, et ega Visual Concepts ise ka ei tea, nad lihtsalt tegid, ilmselgelt oma lõbuks, mingi LEGO võidusõidumängu.

Mängija visatakse siis Bricklandia-nimelisse avatud maailma, kus kõik on LEGO klotsidest valmistatud, kaasa arvatud sina ise. See tähendab, et kõike saab lõhkuda ja kui lõhkumisest isu täis, siis saad ehitada… uusi autosid. Peamiseks eesmärgiks on kätte saada taevane karikas (Sky Trophy) ning selleks tuleb sul osa võtta Sky Cup Grand Prixist, kus pead hakkama järjest erinevaid võidusõitjaid alistama.

Alustuseks pannakse sind kohe driftima… ja ma vihkan driftimist kogu täiega, eriti kui mul kästakse seda teha mingi totaka juhitamatu kandilise klotsiautoga. Esimene vihje, et see nüüd küll ometi lastele mõeldud mäng pole. Pole hullu, kuidagi saame oma driftipunktid lõpuks kätte ja mäng võib jätkuda.

Ohooo… lõpuks saab võidu ka sõitma hakata. Mulle meeldivad arkaad-võidusõidumängud ja kui seal saab kellelegi raketi tagumikku kihutada või selja taga olijatele õlilaike maha jätta, siis seda parem. Aga vaat esimesi kuidagi kätte ei saa, istun kusagil seal keskel ja kuidagi ei saa esimesi kätte, sest need panevad peadpööritava kiirusega eest minema. Lõpuks saan siiski esimesed kätte ja… lõpetan sõidu teisena. Mängu kommentaatorid patsutavad mulle õlale ja kiidavad kui tubli ma olen, sest ma jätsin rivaali, kelle ma alistama pidin, ilusasti selja taha… aga kuna ma tulin teiseks, siis see ei loe, sõida uuesti… Mida #$@!%! Te teete nalja või? Ei tee, täpselt nii ongi, sa pead igas sõidus alati esimeseks tulema ja ei loe, kas sa alistasid rivaali või mitte, sest kui sa esimeseks ei saa, siis sõidad niikaua, kuni lõpuks esimeseks tuled. No ilmselgelt ei ole see mäng lastele mõeldud. Kontrollin kiirelt, kas mängus on äkki erinevaid raskusastmeid, ei ole.

Lõpuks sain siis oma esimese koha kätte ja võisin mänguga jätkata. Järgmisena tuli tegeleda mingite totrate lisategevustega nagu näiteks seente puruks sõitmine ja muud sama napakad tegevused. Seepeale lubati järgmisesse maailma edasi teleportida, et saaks uue rivaali alistada. Aga võta näpust, mu level ei ole selleks veel piisavalt kõrge, pean vahepeal tegelema kõrvalmissioonidega, nagu näiteks sigade taga ajamine ja muud totrused. Selle kõige käigus saab maailma avastada ja autoga klotse lõhkuda. Ühesõnaga ootas mind mingi mõttetu tüütu grind, mida ma teha ei taha, sest see EI OLE lõbus, kuid mäng sunnib sind sellega tegelema, sest enne looga ja võidusõitudega jätkata, et uut rivaali alistada, ei saa. See on täiesti pesuehtne mängu pikemaks venitamine. Mäng sunnib sind võidusõitude asemel mingite muude rumalate tegevustega tegelema.

Kui tahad, võid vahepeal ka garaaži hüpata ja autosid ehitada. Kuidas autode ehitamine ja muu säärane garaazis käib, seda saab teada läbi ülipikkade õpetuste, mis EI OLE taas kord lõbus. Pealegi on vähegi asjalikumad klotsid ja autod… MIKROMAKSETE taga lukus. Kuna mängu väljaandjaks on 2K Games ja arendajaks Visual Concepts, siis ei ole see mitte midagi üllatavat. Vastupidi, oleks ülimalt imelik kui nende loodud mängus poleks kõik maksumüüri taha ära peidetud.

Aga autode ehitamise juurde tagasi tulles… See EI OLE lõbus. See on kohmakas ja puine, vähemalt puldiga liikudes. Äkki arvutis hiirega on veidi parem, kuid ma ei näe, et see oluliselt midagi muudaks. See viis, kuidas sa autosid kokku paned, pakub ehk parimal juhul huvi mudilastele, aga kuna see tegevus on kohmakas, siis ma usun, et ka nemad lähevad ja ehitavad parema meelega auto päris LEGO klotsidest. Ühesõnaga see garaaži osa on mõttetult puine, vajalikud õpetused pikad ja igavad ning need ägedad klotsid, mida sa kasutada tahaksid, on nagunii mikromaksete taga peidus, kui sa just kümneid tunde grindida ei soovi.

LEGO 2K Drive

Ahjaa, “LEGO 2K Drive’i” saab tegelikult ka koos mängida samal ekraanil, mis veidi küll parandab mängu muljet, sest koos mängides on lõbusam. Lisaks koos mängides piisab sellest, kui üks sõidu ära võidab, sest mõlemad ei pea võitma. Aga taaskord, see, et asjad on lukus ja sind ei lasta järgmiste võidusõitude juurde edasi minna, enne kui oled teatava taseme kätte saanud, rikub selle mängulõbu ka siin üsna kiiresti ära. Kaua sa seal maailmas ikka ringi viitsid kärutada?

LEGO 2K Drive

Mängida saab ka internetis teiste mängijatega. Valikus on olemas online-üritused, mis toimuvad mingitel kindlatel aegadel. Aega parajaks saab teha kas garaažis, mis ei ole lõbus, või maailmas ringi kärutades, mis ei ole samuti lõbus. Internetis koos teistega on alguses ehk mõnda aega vahva, aga needki sõidud ammendavad end siiski lõpuks üsna kiiresti, arvestades, et sa pead neid pikalt ootama.

Ahjaa, mänguarendaja püüab kangesti nalja teha mängu vältel, näiteks pannes tegelastele tobedaid nimesid, aga need naljad on pigem lapsikud ja üldsegi mitte originaalsed. Aga noh, vähemalt on üritatud midagi teha.

“LEGO 2K Drive” kujutab endast “Mario Karti” ja “Forza Horizoni” hübriidi, kuid ebaõnnestub mõlemas kategoorias täielikult. Kummastki mängust üle võetud elemendid ei paku midagi uut ega huvitavat. Lisaks pakub ta sulle võimalust ehitada LEGO klotsidest omale sõidukeid, kuid ka siin on arendaja täielikult ebaõnnestunud. Mäng, eriti LEGO mäng, peaks olema lõbus, aga “LEGO 2K Drive” ei ole seda kohe mitte. Siinkohal on mul suur palve Visual Conceptsile ja 2K Gamesile – palun ärge enam mitte kunagi midagi sellist tehke. Jätke LEGO ja võidusõidumängud kellelegi teisele.

Kuna “LEGO 2K Drive” ei olnud lõbus, vaid pigem piinarikas, tundus kogu mäng mõttetu ajaraiskamisena ja ma otsustasin, et ei hakka ennast edasi piinama ja jätsin mängu pooleli.

Lapsevanematele: Ma ei suuda välja mõelda, kellele võiks see mäng sobida, sest tegemist on ülimalt igava ning mõttetu mänguga, mis ei suuda mängima meelitada ei lapsi ega lapsevanemaid. Mõlemad mu poisid vaatasid seda mängu ja ei tahtnud seda ei minuga koos ega ka üksi mängida. Siinhulgas tasub ära märkida, et mõlemad on suured LEGO fännid.

PEGI 7
LEGO 2K Drive

Platvormid: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch
Ilmus: 16. mai 2023
Arendaja: Visual Concepts
Väljaandja: 2K Games
Ülevaade tehtud: Xbox Series X

HEA
Ainuke hea asi selle mängu juures on see, et see on tehniliselt korras, see ei ole katki nagu paljud uued mängud tänapäeval
HALB
Igav lugu
Rumalad ebaoriginaalsed naljad
Võidusõitudega jätkamine on tasemete taga lukus
Klotsid, auod on mikrotehingute taga lukus või tuleb sul selleks meeletult grindida, et midagi lahti lukustada
Mõttetud pealesunnitud maailma avastamised, et mängu pikemaks venitada
2
RÄMPS