Microsoft sõlmis Nintendoga “Call of Duty” lepingu 10 aastaks

0
187
Call of Duty: Modern Warfare 2

Microsoft sõlmis 10-aastase lepingu, et tuua Xboxi mängud Nintendo mängijateni.

Brad Smith kirjutas Twitteris, et see on vaid osa nende kohustustest tuua Xboxi mängud, sealhulgas Activisioni teaosed, nagu “Call of Duty”, rohkemate mängijateni rohkematel platvormidel.

Täna, 21. veebruaril, annab Microsoft Euroopa Liidu ametitele aru 69 miljardi dollari väärtuses Activision Blizzardi omandamise tehingu kohta, et need tehingul toimuda lubaksid. Vastasseisu vähendamiseks sõlmis Microsoft Nintendoga 10 aastaks lepingu, mis kohustab neid “Call of Duty” mänge tooma ka Nintendo kasutajateni, pakkudes neile samaväärset kogemust nagu Xboxi ja Playstationi kasutajatel.

Selline lubadus muidugi tekitab omajagu küsimusi, arvestades, et Nintendo Switchi võimsus ei ole võrreldav Xbox Series X-i ja PS5 konsoolidega, mistõttu pole lihtsalt füüsiliselt võimalik pakkuda Nintendo kasutajatela samasugust kogemust. See võib omakorda viidata sellele, et Nintendo uus konsool saab olema sama võimas kui Microsofti ja PlayStationi konsoolid.

Samasugust, 10-aastast lepingut pakuti ka Sonyle, kuid Playstationi juht Jim Ryan on pakkumisest keeldunud, nimetades seda pakkumist “mitmel tasemel ebapiisavaks”.

Täna toimuvast, kinnisest ärakuulamisest Euroopa Liidu ametnike ees, võtavad osa Microsofti Brad Smith ja Phil Spencer, Activisioni juht Bobby Kotick, Sony Jim Ryan ning Google, Nvidia, Valve, EA, EGDF (European Games Developer Federation) esindajad ja paljude teiste erinevate riikide konkurentsiametite esindajad.