Playstation 5 puldiga rasestati naine

0
406
PS5 DualSense Astrobot

Sony kordab pidevalt, et “mängimisel pole piire” ja hiljuti üks teadlane seda ka tõestas, kasutades Playstation 5 DualSense’i puldiga juhitavat robotit, mis süstis inimese spermat munarakkudesse. Selle tulemusel sündisid hiljuti kaks last. Katse eesmärgiks on muuta katseklaasi viljastamise protseduur lihtsamaks ja taskukohasemaks.

MIT Technology Review kirjutab, et katse toimus New Yorgis asuvas viljatusravikeskuses. Teadlased kasutasid viljastamiseks mõeldud Overture Life’i loodud spermarobotit, mille nad ühendasid PS5 DualSense’iga, mis võimaldas “ilma eelnevate kogemustega” inimesel vaadata läbi mikroskoopilise kaamera, liigutada robotnõela ja seejärel edukalt süstida spermat erinevatesse munarakkudesse. Katse osutus edukaks ja tänaseks on sündinud kaks tütarlast. Tegemist on esimeste katseklaasilastega, kes on viljastatud Overture’i spermaroboti ja DualSense’i abiga.

Traditsioonilised viljastamismeetodid võivad iga katse puhul maksta kümneid tuhandeid eurosid ning nõuda palju erinevaid samme ja seadmeid. Overture usub, et DualSense’iga juhitud spermarobot teeb asja lihtsamaks, odavamaks ja kättesaadavamaks rohkematele tulevastele lapsevanematele. See on samm tulevikku, kus kogu protseduur võiks toimuda automatiseeritud kujul.

Ülejäänud spetsialistid on aga vähem optimistlikumad, märkides et see protseduur vajab täpsust ja spetsiaalset hoolt, et välistada riske. “Hetkel on inimesed masinast paremad,” ütles Zev Williams, Columbia ülikooli viljatuskliiniku direktor.

Hea, et katses kasutatud DualSense’i puldi kangidel polnud triivimisprobleemi.