PlayStation VR2 müüginumbrid on viletsamad kui arvati

0
75
PlayStation VR2

Analüütikute sõnul on müüdud vähem kui 300 miljonit PlayStation VR2 peaseadet.

6. märtsil toimunud üritusel teatas Sony juht Hiroki Totoki, et Sony on PlayStation VR2 turule toomisega väga rahul. Sony sõnul on esimest PlayStation VR seadet müüdud üle viie miljoni ja nad loodavad selle numbri PlayStation VR2-ga ületada.

Totoki rääkis, et Sony usub, et VR-turg saab olema selle kümnendi esimesel poolel üks suurimaid kasvuvaldkondi meedia- ja meelelahutusäris. VR / AR-turul olevat hea potentsiaal ja “tehnoloogia arenemisel sel alal on samuti väga hea potentsiaal” on Totoki veendunud.

Sony usk VR-turgu oli nii suur, et plaanide kohaselt pidi käesoleva aasta märtsiks jõudma turule 2 miljonit PlayStation VR2 seadet. Ettevõtte oli veendunud, et nad suudavad korrata Meta Quest 2 (endine Oculus Quest 2) müüginumbreid. Esimese kolme kuu jooksul müüdi 2,8 miljonit Meta Quest 2 peaseadet. Kuid paistab, et tegelikkus on müüginumbrid hoopis kordades viletsamad.

PlayStation VR2 tuli müügile 22. veebruaril hinnaga 600 eurot (Eestis 650 eurot), kuid juba esimese päeva paari jooksul selgus, et uus VR-seade ei vasta fännide ootustele. Lisaks mitmesugustele tehnilistele probleemidele ei ole fännid rahul peaseadme kvaliteedi (sealhulgas ei istuvat see korralikult peas), hinna ega ka mängude valikuga. See viimane on eriti suureks probleemiks suuremate VR-fännide hulgas, kel suurem osa avaldatud mänge teistel VR-seadmetel juba ammu mängitud. Seetõttu ei ole PlayStation VR2 müük läinud nii hästi kui loodetud.

Veebruaris pakkusid optimistlikumad analüütikud, et Sony müüb parimal juhul esimese kuu jooksul 500 000 PlayStation VR2 peaseadet, kuid nüüd räägitakse juba sootuks väiksematest numbritest.

IDC (International Data Corporation) andmete ja analüüsi asepresident Francisco Jeronimo sõnul on Sony suutnud kokku müüa kõigest 270 000 Playstation VR2 seadet.

“Tarbijad üle maailma seisavad silmitsi kasvava elukalliduse, tõusvate intressimäärade ja uute koondamistega,” kirjeldus Jeronimo turul toimuvat. “Praeguses majanduskliimas ei ole VR-peakomplektid suurema osa tarbijate jaoks kõige tähtsamad.”

PlayStation VR2 kallis hind, mille juurde on vaja omakorda €550 maksvat PlayStation 5 konsooli, teeb selle paljude kasutajate jaoks ebaatraktiivseks. Meta teavitas sealhulgas alles hiljuti Quest 2 hinnalangusest ning see ilmselt mõjutab omakorda Playstation VR2 müüki. Lisaks peaks sügisel tulema turule Meta Quest 3, mille hind peaks jääma alla 500 euro.

Analüütikud usuvad, et Sony ainuke võimalus PlayStation VR2 täielikust katastroofist päästa on langetada selle hinda ning tuua sinna uusi atraktiivseid mänge, mitte vanade mängude porte. Müügile oleks kindlasti aidanud kaasa ka tagasiühilduvus PlaSyatation VR-iga, näiteks Meta VR-seadmed on kõik tagasiühilduvad varasemate VR-mängudega.

Sony on ametlikult keeldunud avaldamast PlayStation VR2 müüginumbreid. Samuti keeldus Sony kommenteerimast kas IDC avaldatud 270 000 PlayStation VR2 seadet vastab tõele või ei.