Turgu tabas tohutu šokk, britid blokeerisid Activision Blizzardi tehingu

0
242
Xbox Activision Blizzard

Suurbritannia konkurentsiamet CMA otsustas pärast kuudepikkust uurimist blokeerida Microsofti 68,7 miljardi dollari suuruse Activision Blizzardi tehingu.

Tänane otsus on tohutu šokk paljude jaoks, sest CMA teatas oma varasemas avalduses, et see tehing ei ohusta konkurentsi, on kasulik briti kasutajatele ning seetõttu ei leia nad ühtegi põhjust tehingu takistamiseks. Selline järsk kannapööre on tekitanud imestust paljude hulgas.

Kui algselt oli peamiseks teemaks, et tehing mõjutab PlayStationi konkurentsivõimet, siis oma värskelt avaldatud otsuses rõhub CMA, et Activision Blizzardi kuulumine Microsoftile võib “lämmatada konkurentsi” kasvaval pilveteenuste turul.

Microsoft teatas oma avalduses, et kaebab CMA otsuse edasi.

“Oleme täielikult pühendunud sellele tehingule ja kaebame otsuse edasi,” ütles Microsofti president Brad Smith.

Smith mainis, et selle otsusega CMA näitab, et nad ei ole valmis konkurentsiprobleemide lahendamiseks ning see võib mõjutada tehnoloogilist innovatsiooni ja investeeringuid Suurbritannias. Ühtlasi peegeldavat see otsus CMA puudulikku arusaamist sellest kuidas see turg ja sellega seotud pilvetehnoloogia tegelikult töötab.

“Oleme juba sõlminud lepingud, et teha Activision Blizzardi populaarsed mängud kättesaadavaks veel 150 miljonile seadmele ja oleme valmis nende lepingute parendamiseks.”

Omapoolse avalduse tegi ka Activision Blizzard, kritiseerides CMA otsust kui “karuteenet Suurbritannia kodanikele, kes seisavad silmitsi üha kohutavamate majandusväljavaadetega.

“CMA aruanne on vastuolus Suurbritannia ambitsioonidega saada atraktiivseks riigiks tehnoloogiaettevõtete rajamisel,” üttles Activision Blizzardi pressiesindaja.

Lisaks ähvardas Activision Blizzard ümber hinnata oma kasvuplaanide osas Suurbritannias.

“Vaatamata kogu oma retoorikale on Suurbritannia äritegevuse jaoks selgelt suletud,” lõpetab Activision Blizzard oma pressiteate.