Unity tegevjuht John Riccitiello lahkus ametist

0
28
John Riccitiello
PILT: TechCrunch

Unity teatas tegevjuhi John Riccitiello lahkumisest, vaid mõned nädalad pärast seda, kui ettevõte sattus suurde skandaali tänu ebapopulaarsele uuele hinnamudelile.

Mõni nädal tagasi teatas Unity ärimudeli muudatustest oma mängumootori juures. Selle tulemusel oleksid pidanud arendajad maksma, lisaks olemasolevatele litsentsitasudele, pärast teatud piiri saavutamist täiendavat igakuist tasu, kui nende mäng installitakse. Kogukonna reageeris sellele koheselt ja valjuhäälselt. Unity küll hakkas kiirelt muudatusi sisse viima oma esialgsetesse plaanidesse, kuid kahju oli juba tehtud. See mõjutas Unity aktsiat veelgi, mis on nagunii olnud juba pärast 2021. aasta novembrit languses, täna maksab Unity aktsia 30 dollari ringis.

Nüüd teatas Unity, et senine tegevjuht, John Riccitiello, kelle juhtimisel ettevõtte reputatsioon tugeva hoobi sai, lahkub koheselt ettevõttest, loobudes oma senistest ametitest – president, tegevjuht, juhatuse liige ja esimees.

Uue tegevjuhi leidmiseks alustati “põhjalike otsingutega”, senikaua tegutseb ajutise tegevjuhi, presidendi ja juhatuse liikmena James M. Whitehurst. Sujuva ülemineku tagamiseks jätkab Riccitiello ettevõtte nõustamist, kuniks on leitud uus juht.

“On olnud au juhtida Unityt peaaegu kümme aastat ja teenida meie töötajaid, kliente, arendajaid ja partnereid, kes kõik on mänginud ettevõtte kasvu juures olulist rolli,” kirjutas Riccitiello oma lahkumisavalduses.

Riccitiello liitus Unityga 2014. aastal – enne seda oli ta EA tegevjuht – ja oli seotud ettevõtte juhtimise ajal mitme skandaaliga. Eelmisel aastal nimetas ta mobiiliarendajaid “suurimateks idiootideks”, sest nad ei seadnud oma mobiilimängude puhul monetiseerimist esikohale.