Uus Zelda mäng on müünud juba üle 10 miljoni koopia

0
25
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” on müünud esimese kolme päeva jooksul üle 10 miljoni koopia, tegemist on Zelda mänguseeria ühe kiiremini müüdava mänguga.

Müügiedu võrdlemiseks tasub siia kõrvale võtta mänguseeria eelmine osa “The Legend of Zelda: Breath of the Wild“, mis on kogu oma kuuaastase eluea jooksul müünud peaaegu 30 miljonit koopiat. “Mario Kart 8” on müünud 53 miljonit koopiat.

Siinkohal tasub ära mainida, et “Tears of the Kingdom” jookseb kuus aastat vanal konsoolil 25-30 kaadrit sekundis, 720p eraldusvõimega, puudub mitmikmängu osa ning isegi Season/Battle Passi pole mängul. Mingist kiirtejälgimissüsteemist ei hakka me siinkohal isegi rääkima Switchi konsoolil. Hoolimata kõigest sellest on tegemist ühe kiiremini müüdud mänguga sel aastal (tegemist on Nintendo Switchi eksklusiivmänguga), mis on kriitikutelt ja mängijatelt saanud positiivse tagasiside. Metacriticus on “Tears of the Kingdom”, keskmise hindega 96, saanud aasta parimaks mänguks.

Midagi on valesti… Näiteks Electronic Arts on aastaid kurtnud, et keegi ei taha osta mänge, millel on ainult üksikmänguosa. Kuid “Tears of the Kingdom” on järjekordne mäng, mis tõestab vastupidist. Ehk on aeg suurtel stuudiotel peeglisse vaadata ja hinnata ümber oma väärtushinnangud mängudele ja loomeprotsessile. Samuti peaksid siinkohal peeglisse vaatama ka kriitikud ja mängijad, kes mõne varasema mängu peale on kirtsutanud nina, kui mäng jookseb kõigest 30 kaadrit sekundis, võttes selle tõttu mängult kohe punkti või paar maha, sest uue Zelda mängu puhul ei paista madal kaadrisagedus siiski probleemiks olevat.

Nintendol läheb sel aastal üldse hästi, lisaks “Tears of the Kingdom” edule on kinoekraanidel jooksnud Mario film teeninud neile juba miljard dollarit ning mõni aeg tagasi avatu Los Angeleses Super Nintendo World. Kas “Tears of the Kingdom” suudab “Mario Kart 8” asemel saada Switchi enim müüdud mänguks?