Palworld’i edu ja probleemid

0
46
Palworld

“Palworld” on hetkel vaieldamatult kõige kuumem mäng, sellest räägitakse, seda ostetakse, seda mängitakse, selle serverid on ülekoormatud.

Pokemonid on vaieldamatult ühed populaarseimad elukad mängumaailmas, kahjuks on nad aga peidus Nintendo konsoolidel, kui “Pokemon Go” mobiiliversioon välja arvata. Nüüd aga saab Pokemone peksta ja palli sisse toppida ka arvutil ja Xboxil. Mängu reklaamiti kui “Pokemonid tulirelvadega” ning see reklaam on töötanud nii hästi, et tänaseks on mängu müüdud juba üle 3 miljoni koopia ja seda vähem kui kahe ööpäeva jooksul.

Loomulikult on tormanud kõik mängu ostjad seda koheselt ka mängima ning on sellega püstitanud Steamis üle ühe miljoni samaaegse mängijaga rekordi. Tegemist on kuuenda mänguga Steamis, mis selle rekordi püstitanud on.

Nii suure mängijate hulga tõttu aga ei suuda senised serverid enam seda mängijate hulka ära teenindada ning mängijad kurdavad, et neil ei õnnestu võrgus koos sõpradega mängida. Selle tulemusel korraldas mängu arendaja Pocketpair koos Epic Gamesiga hädaolukorra koosoleku, kus uuriti võimalusi probleemide lahendamiseks, suurema hulga kasutajate teenindamiseks.

Lisaks on mängijad täheldanud, et Xboxi ja arvutiversioonid on erinevad ja nurisevad selle üle. Arendaja kirjutas, et probleem on Xboxi sertifitseerimisprotsessis, mille iga uuendus ja parandus peab enne läbima. Seetõttu võtab Xboxi versiooni parandamine ja täiendamine aega.

Hoolimata suurest edusty on “Pokemonid koos tulirelvadega” reklaamitud mäng saanud omale Pokemonide fännide hulgast ka palju vastaseid, kes kutsuvad teisi mängijaid üles, seda mängu mitte toetama ja ostma. Mängu arendajat süüdistatakse ülimas laiskuses, Pokemonide varastamises. “Palworldi” tegelased on nimelt liiga sarnased Pokemonidele ja paljud kasutajad on sotsiaalmeedias teinud ka mitmeid võrldusi, et näidata kui sarnased need omavahel on.

Mängu arendaja püüab kriitikat küll ümberlükata väidetega, et olevusi on nii palju, et tahes tahtmata mõni neist on sarnane. Pokemoni fännid aga väidavad, et see on rumal vabandus, sest nad ei ole suutnud leida veel ühtegi “Palwordi” elukat, kellest poleks Pokemoni versiooni olemas.

Lisaks on üles leitud Pocketpairi juhi Takuro Mizobe varasemad postitused, kus ta kirjutab ja kirjeldab protsessi kudias ta konkreetselt võttiski Pokemonide pildid, söötis need AI pildiprogrammi ja lasi neil luua selliseid uusi pilte, millele ei laieneks autoriõigused.

The Pokémon Company ei ole seni avalikult sarnasusi kommenteerinud.