Uncharted 4: A Thief’s End – 15 minutine gameplay video.

1
172

PlayStation Experience üritusel näidati esimest 15 minutilist gameplay videot järgmise aasta ühest oodatuimast PlayStation 4 mängust – Uncharted 4: A Thief’s End.

Mingit põhjalikku eelvaadet on 15 minutilise video alusel muidugi keeruline teha aga midagi Me sellest esimesest gameplay videost siiski teada saime.

Paljud kartsid, et kuna Uncharted 4 tegemise juures on roolis samad mehed, kes tegid The Last of Us´i siis sellega kaotab mäng ära oma muretu ja lõbusa oleku ja muutub süngemaks. Bruce Straley ja Neil Druckmann olid aga ka Uncharted 2: Among Thieves tegemise juures ja seda osa peetakse seeria kõige paremaks mänguks. Fännide rõõmuks oli kohe märgata, et mängu üldine fiiling pole muutunud. Nathan Drake, keda kehastab taas Nolan North, omab endiselt üleloomulikult tugevaid sõrmi, ise taastuvat elu ja talle meeldib enda tegevust ja ümbritsevaid olusid omaette kommenteerida.

Mängu välimuse põhjal võib aga küll öelda, et tegemist on kahtlematta uue põlvkonna mänguga. Pilt on vapustavalt ilus. Kui vaadata Drake siis märkab kohe, et  tohutut rõhku on pandud detailidele ja animatsioonile. Tuule käes liiguvad kangelase juuksed ja ka riided, kui Nathan ennast liigutab siis õõtsuvad kaasa ka puusal olev nöör ja taskulamp. See, et tegelane vees märjaks saab ja ettevaatlikult seinu möödudes katsub oli ka varasemates osades aga seda, et mudas lohisedes riided mudaseks jäävad ma küll varasemalt ei mäleta. Kui vaadata loodust siis esimese asjana videos on märgata kui hästi on tehtud vesi. Nii reaalset koske pole ma küll varem näinud. Koobastest välja jõudes hakkab silma, et taimestik on selles mängus palju lopsakam ja terve maailm liigub tuule käes nii nagu see liikuma peab. Kõrgem rohi muudab ka mängitavust ja võimaldab paremini maailmas ringi hiilida ja vastaseid vaikselt kõrvaldada, siin on märgata mõjutusi The Last of Us´ist. Kui vastased lähemale tulid aga veel polnud mängijat näinud oli nende ümber juba tuttav valge kontuurjoon.

Lahingu ajal oli näha, et iga kuul mis tabas keskonda tõstis üles natukene pinnast ja granaat tekitas korraliku suitsu, tolmu ja mulla pilve mille abil sai vastasele selja tagant juurde hiilida ja ta kaljult alla lükata. Antud level oli väga avatud ja selle disain võimaldas mitmekülgset  lähenemist, erinevaid radu oli palju ja oli võimalik nii hiilida kui ka relvade täristades peale söösta. Jooksmine, hüppamine, ronimine, tulisatamine ja käsi võitlus olid üli sujuvad. Käsi võitluses oli näha, et erinevaid animatsioone on palju ja kasutatakse hästi ära ka ümber asetsevat keskonda.

Video viimane osa, kus Nathan saab kokku mingi salapärase uue karakteriga tehti vist kõige suurem paljastus. Võimalik, et isegi väike SPOILER. Samas ma ei usu, et see oli juhus, Naughty Dog oskab olulisi asju väga hästi varjata. Järelikult oligi vaja see asi tetavaks teha. Aga kui Sa üritad mängu avastamist alustada puhtalt lehelt siis ära seda lõiku edasi loe ja jäta ka video lõpp vaatamata. Loed edasi? Ok. Kui mu kõrvad mind ei petnud siis kuulsin ma, et salapärane mees ütles Nathanile “Good to see you are alive little Brother”. Tuleb välja, et Nathan Drake´il on ka vanem vend. Sarnaselt Uncharted 3´ele saame arvatavasti ka selles mängus rohkem teada Nathani ajaloost, kui oletama hakata siis on isegi võimalik, et saame jälle mängida mingis tagasivaate lõigus noorema Nathani kingades.

Video lõpus olev Sony PlayStationi reklaamlause Greatness Awaits ei saagi rohkem täppi panna. Greatness Awaits in 2015.

Mida huvitavat nägid Sina selles videos mis Meil märkamatta jäi? Jaga seda ka Meiega kommentaarides.

 

 

1 KOMMENTAAR

  1. Ma mõtlesin, et see Nathani vend on kahtlaselt tuttava häälega. Nüüd on ka ametlikult kinnitatud, et selles rollis astub ülesse juba vana tuttav Troy Baker 😀 Rolle tuleb talle viimasel ajal nii aknast kui uksest aga ma ei nurise. Väga sümpaatne ja professionaalne häälnäitleja.

Comments are closed.