E3 2015 – Sony.

0
119

Eile öösel toimus E3 mängumessil suurejooneline Sony pressikonverents. Tühja juttu aeti seal vähe, selle asemel näitas Sony meile väga palju vingeid trailereid. Mõned mängud olid juba enne välja kuulutatud, mõned aga tulid täieliku üllatusena. Võtamegi nüüd üheskoos järjest tähtsamad trailerid läbi. Kes aga soovib kogu pressikat tervikuna vaadata siis kõige viimases videos on see algusest lõpuni monteerimata kujul üleval.

Pressika avapaugu pani Sony küll väga kõva. Pealtvaatajate rõõmuhõisked täitsid järjest valjenevalt saali kui vihjates anti mõista, et esimene mäng mida näidatakse on The Last Guardian. Mäng, mida nii kaua on oodatud, edasi lükatud ja vahepeal isegi “surnuks” tembeldatud on nüüd lõpuks meie ees nähtav ja peaks välja tulema 2016 aastal.

Järgmisena kuulutas Guerrilla Games, kõrgelt hinnatud Killzone seeria loonud mängustuudio, välja täiesti uue mängu. Horizon: Zero Dawn on PlayStationi eksklusiiv, kus vapper naissõdalane Aloy seikleb mingi õnnetuse poolt laastatud maailmas ja peab võitlema robot saurustega. Robot saurused. Rohkem sõnu polegi vaja. Shut Up and take my Money.

Uue Hitman mängu väljakuulutamist Sony pressikal ei osanud vist keegi ette näha. PlayStationi omanikud peaksid saama ka peale mängu väljatulekut 6 eksklusiivset lisa missiooni.

Kaklusmängu sõpru peaks rõõmustama PlayStation 4 ja PC peal ilmuv Street Fighter 5.

No Man’s Sky gameplay demos näidati mängu kolosaalset suurust. Erinevaid päikesesüsteeme, mida selles mängus avastada annab on tõepoolest nii palju, et seda on raske hoomata ja kindlasti jäävad paljud nendest üleüldse avastamata.

Media Molecule on juba korduvalt meie nunnumeetri põhja löönud luues sellised mängud nagu LittleBigPlanet ja Tearaway. Nende järgmine projekt kannab nime Dreams. Selles mängus saame oma kõige pöörasematele unenägudele vormi anda ja nendes edasi mängida.

Firewatch pidi esialgselt ilmuma ainult PC peal, nüüd on aga selge, et seda kaunist ja salapärast mängu saavad mängida ka PlayStationi omanikud.

Mängurid, kes on ametis veel Destiny mängimisega saavad rõõmustada, sest mäng saab endale lisamaterjali Destiny: The Taken King näol.

Loomulikult ilmub see aasta ka järgmine Assassin’s Creed mäng alapealkirjaga Syndicate. Seekord toimub tegevus 19-nenda sajandi Londonis. PlayStationi omanikud saavad mängus ka eksklusiivset lisamaterjali.

Fännide armee tungival soovil saab värskenduskuuri juba legendaarse staatuse omandanud Final Fantasy 7.

Batman: Arkham Knight ilmub juba järgmisel nädalal aga see ei tähenda, et uut ja lahedat trailerit inimestele näidata ei võiks. Selles videos ootab ohvitser Owensit ees üpris ebameeldiv õhtu.

Activision ja Treyarch näitasid Call of Duty: Black Ops 3 loopõhise kampaania co-op gameplay demo, kus neli mängijat mängisid AI vastastega…

… ja näidati ka Call of Duty: Black Ops 3 multiplayer trailerit.

Star-Wars Battlefront ei puudunud ka Sony konverentsilt. Esmakordselt näidati mängu Survival mängumoodi, kus kaks mängijat pidid tagasi tõrjuma üha suurenevat vastaste hordi.

Pressikonverentsi viimaseks mänguks ja kirsiks tordil jäeti Uncharted 4: A Thief’s End. Ligi 8 minutit pikk gameplay näitas mitut uut asja mida järgmine aasta ilmuv Uncharted 4 meile pakub. Lisaks imeilusale pildile tasub tähele panna seda kui sujuvalt Nathan läbi rahva rohket turuplatsi liikus, kuidas vastaste tulistamise eest varjudes varjend lagunes ja sundis mängijat edasi liikuma ja asukohta vahetama. Esmakordselt saab mängija ka ise autot juhtida ja selles sektsioonis oli näha, et nii avatud maailmaga ja hargnevate radadega Uncharted mängu pole varem veel olnud. Ühesõnaga on mida oodata.

Kes tahab tervet Sony E3 pressikonverentsi näha, et kuulda, mida trailerite vahele ka räägiti siis allpool olevas videos ka see võimalus olemas.