Game of Thrones: Episode One – Iron From Ice

0
155

Enne mängu mängima hakkamist oli mul mängu suhtes tugev eelarvamus. Kartsin, et nende mäng kukub välja igava, tüütu ja viletsa koopiana Game of Throne raamatute ja TV sarjaga võrreldes. Kuid TellTale Games suutis mind üllatada ja tõestada, et nad tõepoolest oskavad lugusid jutustada.

Game of Thrones esimene episood “Iron From Ice” toob meieni loo Forrester’dest, kes on olnud lojaalsed Stark’dele ja satuvad tänu sellele sõja ja intriigide keskele. Mäng algab raamatutest ja TV sarjast tuttava Punase Pulmaga. Esimeseks tegelaseks, keda kehastad, saab olema Gared Tuttle, kannupoiss Forresteride teenistuses, kel tuleb üles otsida oma onu, et edastada Lord Forresteri viimased sõnad.

Game of Thrones lugudele omaselt vahetuvad loo jutustamisel tegelaskujud (Gared, Mira, Ethan) ja asukohad kus tegevus toimub. Mängus kohtad nii uusi kui ka juba vanu tuttavaid tegelaskujusid. Siinkohal ilmselt tuleks soovitada eelnevalt Game of Thrones raamatute või TV sarjaga tutvuda. Kuna see aitab mängus toimuvat paremini mõista.

Kuigi TellTale Games on võtnud omale üsna suure riski, sidudes mängu Game Of Throne sarjast tuntud tegelastega, tuleb nentida, et see risk on end ära tasunud. Nad on suutnud oskuslikult mänguloo ühendada olemasoleva Game of Thrones maailmaga. Ja tuua kasutajateni tuntud maailma oma intriigide, draama, kaose, ja Game of Throne’st tuntud üllatustega.

Nagu TellTale mängudes ikka, on ka selles mängus oodata hulgaliselt dialooge tegelaste vahel, ning moraalseid dilemmasid ja otsuseid. Tegemist on suurepärase interaktiivse Game of Thrones sarjaga. Ning juhul kui oled suur Game of Thrones fänn ja ootad uue hooaja algust, siis antud mäng sobib ideaalselt sulle lahedaks vahepalaks millega tutvuda.

Tuua kasutajateni selline tutnud ja popp TV sari nagu Game of Thrones ja see oskuslikult oma tegelastega siduda ei ole kerge. Kuid TellTale Games on selllega väga hästi hakkama saanud ja on teinud head tööd mänguloo jutustamisel ja autentse Game of Thrones õhustiku loomisel. Seetõttu soovitan seda mängu kõigile Game of Thrones fännidele.

Mängus kohtab ka teisi Game Of Throne sarjast tuntud tegelaskujusid.
Mängus kohtab ka teisi Game Of Throne sarjast tuntud tegelaskujusid.

Kahjuks nagu TellTale mängudele omane kubiseb ka see mäng glitchidest ja mängu tehniline ja graafiline pool on ajast ja arust. Sellise graafikaga ja lihtsa teostusega mängu puhul peaks mäng PC ja uue põlvkonna konsoolidel ilma probleemideta jooksma.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on määratud PEGI 18. See tähendab, et mäng ei ole soovitatav alla 18 eluaasta. Mäng sisaldab Game of Thrones maailmast tuttavat vägivalda. Lisaks nõuab mäng head inglise keele oskust, et mõista toimuvat ja teha oma valikuid.

Platvorm(id): PC, iOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: 3 detsember 2014
Arendaja: Telltale Games
Levitaja: Telltale Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne0 Votes
0
HEA
Suurepärane mängulugu.
Autentne Game of Thrones maailm.
Nii uued kui ka sarjast tuttavad tegelased.
HALB
Vilets ja puine graafika.
Glitchid.
Mängu kokkuvõtet Xbox One versioonis ei ole.
8