Game of Thrones: Episode Two – The Lost Lords

0
160

Taaskord on TellTale Games suutnud üllatada, seekord aga on üllatus negatiivset laadi. Nimelt suutis TellTale välja lasta korralikult bugise mängu. Kui mingitele väiksematele bugidele saab veel kuidagi läbi sõrmede vaadata, siis Xbox One versiooni puhul rikkusid need bugid sõna otseses mõttes igasuguse mänguelamuse ära.

Esiteks ei kantud esimeses episoodis tehtud valikuid teise episoodi üle. Ning süsteemi poolt vaikimisi määratud valikud ei sobinud minu jaoks kohe üldse mitte. Minu silmis oli tegemist kõige halvemate valikutega üldse. Ja isegi kui sa seda ignoreerisid ja otsustasid mängu ikkagi mängu poolt valitud valikutega edasi mängida, siis mängu lõppemisel üllatati sind musta ekraaniga, mistõttu tuli sul viimane osa mängust uuesti teha, lootuses et seekord õnnestub mäng ikka ära lõpetada.

Mängu alguses toimub tegevus teisel pool merd Essoses, Asheriga.
Mängu alguses toimub tegevus teisel pool merd Essoses, Asheriga.

Mängulugu ise jätkub loomulikult Forresteridega. Ning vastavalt esimese osa lõpus toimunule, ei tohiks kellegile üllatusena tulla, et mängu alguses toimub tegevus teisel pool merd Essoses, uue tegelaskuju, Asheriga. Ja loomulikult on ta taaskord üsnagi keerukasse olukorda sattunud, mistõttu saabub onu just täpselt õigel ajal talle appi. Asher paistab kusjuures üldse üks selline tegelena olevat kes pidevalt erinevatesse sekeldustesse satub. Ja seda üldsegi mitte seepärast, et ta mingi huligaan oleks või neid sekeldusi otsiks. Need lihtsalt leiavad ta ise üles. Asheril on muide üsna selge ettekujutus kuidas asjad olema peaksid, ning suuresti tänu oma õiglustundele ta igasugustesse jamadesse ka satub. Mistõttu on Asher üks sümpaatsemaid tegelaskujusid antud mängus üldse. Seetõttu loodan, et teda veel niipea maha ei tapeta.

Lisaks Asher’ile, Mira’le ja Gared Tuttle’le, saab mängida ka Rodrik Forresteriga, kes juhuse tahtel poolsurnuna oma tee koju leiab. Mira jätkab poliitikaga kuninga õukonnas, ja Gared leiab Müüril (“Wall”) uusi sõpru.

Kuigi teine episood “The Lost Lords” jätkab Game of Thrones sarjale omapärase stiiliga ja mõni tegelaskuju on huvitavam kui teine, siis võrreldes esimese episoodiga jääb teine kuidagi lahjaks. Ning bugise mängu välja laskmine TellTale Games poolt, ei aita siinkohal kohe mitte asjale kaasa. Bugine mäng rikub sinu mänguelamust. Lisaks eelpool kirjeldatud vigadele, leiad mängust loomulikult ka visuaalseid glitche, probleeme heliga, ning nii mõnelgi korral jääb pilt seisma mõneks sekundiks.

Gared leiab uusi sõpru Müüril.
Gared leiab uusi sõpru Müüril.

Game of Thrones: Episode Two – The Lost Lords mängulugu on hea. Loo kirjutaja on teinud head tööd. Ning kui sulle meeldib hea mängulugu või oled suur Game of Thrones fänn, siis soovitan mängu kindlasti. Kuid pean hoiatama, et kahjuks mängu tehniline pool jätab kõvasti soovida. Seetõttu on ka minu hinnang mängule seekord madal. Sest nii bugisele mängule lihtsalt ei tõuse mu käsi kõrgemat hinnangut andma. Eriti arvetades asjaoluga, et TellTale Games oli probleemist juba paar kuud varem teadlik. Nimelt viitasid Xbox One kasutajad probleemile, et nad ei näe oma tehtud valikuid mitte kusagil, juba detsembris 2014, peale esimese osa välja tulekut.

Lisainfo:
Xbox One versioon sai 18 veebruaril uuenduse mis parandas ära mitmed olulised bugid nagu salvestatud valikute üle kandmine teise episoodi ja teise episoodi lõpus ilmuva musta ekraani.

Info lapsevanematele:
Mängu reitinguks on määratud PEGI 18. See tähendab, et mäng ei ole soovitatav alla 18 eluaasta. Mäng sisaldab Game of Thrones maailmast tuttavat vägivalda. Lisaks nõuab mäng head inglise keele oskust, et mõista toimuvat ja teha oma valikuid.

Platvorm(id): PC, iOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: 4 veebruar 2015
Arendaja: Telltale Games
Levitaja: Telltale Games
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Lugejate hinne1 Vote
5
HEA
Suurepärane mängulugu.
Autentne Game of Thrones maailm.
Uued sümpaatsed tegelased.
HALB
Vilets ja puine graafika.
Bugid.
6