Anime Tutvustus: Keebiga Kiilakas ehk One Punch Man

0
147

Ma ei ole küll suurim anime fänn, aga olen arvestatava jao neid vaadanud. Umbes kuu aega tagasi ilmus mu facebook seinale tohutult palju vihjeid sellisele animele nagu One Punch Man (ワンパンマン WanPan-Man) viitega, et OPM peategelane Saitama teeks Gokule ära. Ilmselgelt, tohutu DBZ seeria fännina, tundsin ma end puudutatuna ja et pean siis järgi uurima, kes see müstiline Saitama siis on.

PS! Ma arvan et selline info nagu: *One Punch Man baseerub samanimelisel veebikoomiksil/mangal, mis ilmus 2009 aastal, loojaks ONE. Sheuisha Young Jump Next võttis selle seriaalina üle, ning määras Yusuke Murata, (tuntud Eyeshield 21 eest) seriaali joonistajaks koos originaallooja ONE’ga,*
pole mul vaja siia kirjutada.

Hetkeseisuga on väljas 9 osa. Episoodid ilmuvad kord nädalas, pühapäeviti (Weekly Shōnen Sunday).

[Minimaalsed spoilerid ees… Samas, need on nii väiksed, et seda hoiatust pole tegelt siia vaja. Aga siin ta kord on, leppige sellega.]
Seega, asume anime juurde. Tegemist on siis sarjaga, kus peategelane Saitama otsustas saada superkangelaseks. Ta treenis end ise vahet pidamata 3 aastat ja sai maailma tugevaimaks inimeseks. Ta suudab kõik vastased ühe löögiga maatasa teha. See liigne tugevus on ta eksistentsiaalsesse kriisi viinud, kuna ta pole enam ammu tundnud ärevust ega hirmu oma kangelaslikke tegusid tehes. Üldiselt muid emotsioone ta ka eriti välja ei näita.
Saitama ise kirjeldab end kui kedagi, kes “teeb seda kangelastööd vaid pulli pärast.”

Saitama liitub Kangelaste Assossatsiooniga ja eelnimetatu eksamineerimisvea tõttu saab Saitama C-astme kangelaseks(kõrgeim aste on S, millele eelneb A,B ja C).
Praeguseks on Saitama saavutanud B-astme. OPM keskendub väga Kangelaste Ass.-le(edaspidi H.A.) ja näib, et see hakkab keerlema ümber astmete edutamise. Saitama jõulised näitajad kahjuks teda palju ei aita, kuna H.A. on täis auahneid kangelasi ja jaapani multikatele omaselt, on kõik inimesed viimase peal lambad ja keegi ei saa aru, et Saitama on parim.
Ja loomulikult, nagu igale animele omane, peategelane on puhta südamega ja õilis inimene ( esimestes osades võib see vastupidiselt tunduda, aga juba on näha, kuidas Saitama rahva ja H.A. heaolu enda ohverdamisega kaitsma hakkab).

Igaljuhul, One Punch Man on seni väga sümpaatse mulje jätnud ja ma kindlasti jätkan vaatamist ja soovitan soojalt teile ka selle vaatamist. Suurematel anime saitidel on see tasuta online vaatamiseks saadaval.

PS! Praegu ma küll ei julgeks kaugeltki väita, et Saitama Gokule vastu saaks.

Subtiitritega ametlikku treilerit leida oli raske, aga leidsin sellise AMV, mis sobib ka sarja tutvustamiseks väga hästi.