Life is strange episood 1: Chrysalis

2
198

Paljud valikud mis me nii noorena kui ka vanemana teeme, jätavad jälje meie tulevikku. Kui tihti me ei mõtle, et asju oleks saanud teha teisiti, paremini. Kõik see emotsioonidel põhinev halb oleks võinud jääda ütlemata kui vaid saaks aega tagasi kerida. Aeg aga võib maksta nii suhteid kui ka elusid.

Kui Max Caulfield kolis tagasi oma kodulinna Oregoni lootis ta leida rahu ja tulevikku Blackwell´i akadeemias. Kahjuks puudus see mida ta otsis ning tulevik näis ebakindel. Elu on kummaline, nagu ütleb seda mängu nimi ning samuti on seda ka inimesed. Tavaline kool. Tavalised probleemid. Valetamised, petmised, kiusamised, narkootikumid. Kõlab nagu kõik, mis on tegelikult tavaline.

Life-is-Strange

Teeks õige ühe selfie? Maxi fotograafiaõpetaja on veendunud selles, et tüdruk on geniaalne. Max ise pole. Erinevate hetkede tabamine nagu tuleks välja perfektselt, kuid samas, kus on enesekindlus? Lihtsam on mitte olla. Rebida puruks kõik loodu ning ignoreerida seda, mis tulevikus saab. Fotode rebimine näib ju päris lihtne. Mis saab aga siis kui lihtne rebimine viib sind mõrva tunnistajaks?

Max avastab endas kummalise võime aega tagasi kerida. Mitte küll igavesti, kuid piisavalt, et vältida kõige hullemat. Ta saab muuta maailma ning samas ka ennast. Inimeste suhtumist endasse ja teistesse. Iga vastuvõetud otsus mõjutab järgmist. Kuid mõrva tunnistajaks olemisel võib seada ohtu ka tema enda elu.

Elu ja unenägu võivad omavahel põimuda, kuid kuidas siis aru saada, milline on reaalsus? Maxil on üks paik, majakas ja tormine meri. Mängu jooksul võib sellest unenäost saada ka reaalsus. Kuid unenäos on ta üksi ning päästa tuleb kõik, kes talle vähegi korda lähevad. Kuid aega ei saa tagasi kerida igavesti…

Esimese episoodi lõppu jõudes tekkis küsimus: Kas juba saigi läbi? Esimene episood jätab palju lahtisi otsi, vastamata küsimusi, mis panevad sind läbimängitud indie sarjale järgmist osa ootama. Edasi poleks saanud rääkida mängu sisu vaid pigem neid tundeid, mida see mäng tekitas. Nagu oleks 10 aastat ajas tagasi lennanud. Usun, et see on tore vaheldus neile kes oskavad arutleda elu mõtte üle. Kuid ei pruugi olla huvitav neile, kellele vabal ajal meeldib tulistada tulnukaid. Päästa meid Max Caulfield…

Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: 30 jaanuar 2015
Arendaja: DONTNOD Entertainment
Levitaja: Square Enix
Ülevaade tehtud: PlayStation 4 konsoolil

Lugejate hinne1 Vote
7
HEA
Huvitav ja sügavmõtteline sisu.
Järge ootama panev algus.
Nuputamist nõudvad ülesanded.
HALB
Aja tagasi kerimine katkeb vahel ära.
7

Comments are closed.