SPECTRA

0
215

Spectra on 80’ndate stiilis arcade mäng, mis peaks ilmselt vanemale generatsioonile rõõmsaks meenutuseks olema lapsepõlvest. Sellises stiilis arcade mänge võis leida 80’ndatel siin ja seal. Kus siis sai vanade või uute sõpradega proovitud kes siis ikkagi osavam on. Aeg kus mängud põhinesid üksteisega võistlemisel kes saab parema tulemuse.

Loomulikult olid paljud neist mängudest tol ajal rasked ja keerukad. Nii on ka Spectra mänguga mis nõuab osavust ja kannatust. Pingutusi kroonib parem tulemus ekraanil. Ja loomulikult pakub mäng sulle ka arcade mängudele sobivat muusikat kõrvale. Tegemist on igati sobiliku mänguga neile kes igatsevad taga 80ndate arcade mängukesi.

Iga uus rada on aina keerulisem ja raskem kui eelmine.
Iga uus rada on aina keerulisem ja raskem kui eelmine.

Spectra on siis 8 bitiline rallimäng kus on kümme 4 minutilist rada, millel omakorda on veel lisaks ka raskem “hardcore” variant. Kahjuks ei ole ma suutnud siiani vahet teha millal ma mängin tavalist varianti ja millal hardcore oma. Sest parajalt rasked tunduvad nad ühtemoodi. Ning kuigi õpetuses näidatakse et Y nuppu kasutades peaks saama siis tavalise ja hardcore moodi vahel vahetada, ei anna mäng sulle ekraanil kuidagi märku kumb variant nüüd siis aktiivne olema peaks. Ainuke vahe mida ehk märkad on see, et rada on erinev. Kuid nagu ma juba kirjutasin, siis tunduvad mõlemad variandid üsna ühtemoodi rasked olevat. Ja iga uue rajaga aina põrgumoodi keerulisemaks ja raskemaks lähevad.

Lisaks sellele, et raskusastme vahel on raske vahet teha, on veel üks asi mis unustatud on – edetabel. Üks korralik arcade mäng peaks siiski sisaldama ka edetabelit kus siis oma tulemusi sõprade omadega võrrelda saaksid. Miks seda ei ole, jääb mulle siinkohal nüüd küll täielikult arusaamatuks. Võib ehk vaid loota, et mängu arendaja laseb mängule uuenduse mis selle vea parandaks. Niikaua kui seda aga tehtud pole, saab mingil määral teatud tulemusi Xbox One peal Game hub’s võrrelda.

Kui oled üks neist kes igatsevad taga vanu arcade mängukesi ja väljakutseid, siis on tegemist sobiliku mänguga mida proovida. Eriti kui sulle tulevad parajasti sõbrad külla kel samuti armastus 80’ndate arcade mängukeste vastu. Siis on päris mõnus sõpradega võistelda. Kahjuks või õnneks sellega kogu mängulõbu aga ka piirdub. Puhas väljakutsete ja võistlemise rõõm, ei midagi rohkemat. Hindeks annaksin mängule 7 või lausa koguni 8 punkti, aga kuna mängust puuduvad edetabelid, siis saab SPECTRA seekord minult ainult 6 punkti.

Info lapsevanematele:
Kui soovid oma lapsele tutvustada arcade mänge oma lapsepõlvest ja su laps ei karda väljakutseid, siis võib seda mängu julgelt oma lapsele tutvustada. Vähemalt võid kindel olla, et selles mängus ei karga kohe kindlasti kusagilt nurga tagant mõni paljas tüdruk või kirvemõrtsukas välja. Ei mingit vägivalda, puhas võistlemise rõõm. Ja miks mitte koos lapsega/lastega maha istuda ja vaadata kes siis selles mängus osavam on. Kes teab äkki on see just see mäng kus isa või ema ükskord ometi osavam on. 

 

Platvorm(id): PC, Xbox One
Ilmus: 10 juuli 2015
Arendaja: Gateway Interactive
Levitaja: Gateway Interactive
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

 

NB! Meile Meeldib Mängida facebooki lehel on käimas ka auhinnamäng, kus on võimalik omale võita SPECTRA mäng PC’le (Steam kood)! Kui Sa ei ole veel meie facebooki lehe fänniks hakanud, siis tasub seda nüüd teha.

Lugejate hinne2 Votes
8
HEA
Puhas 80’ndate stiilis arcade mäng
Sobib omavahel võistlemiseks kumb osavam on
Keeruline ja raske
HALB
Puudub edetabelite süsteem
Raskusastet ei ole ekraanil näha
Keeruline ja raske
6