Avasta Gatsby ajastu peidetud võlumaailm

0
73

18. novembril esilinastus kõigi Harry Potteri võlumaailma austajate meeleheaks esimene film sarjast: “Fantastilised elukad ja kust neid leida”. Küll aga ei leia selle uue võlumaailma sarja tegevus aset enam tänapäeval, vaid viib vaataja tagasi 1920.-e Ameerika kuldajastusse täis kulda ja karda.

Filmi peategelaseks on britist võlur Newt Scamander, kes oli omal ajal ka Sigatüüka Nõiduste ja Võlukunsti kooli õpilane, kuid ebaselgetel põhjustel, mis ilmselgelt oli seotud ebatavaliste lemmikloomadega sealt ka välja visati.  Newti eesmärgiks on kataloogida ja üles lugeda võimalikult palju maagilisi olendeid. Suur armastus loomade vastu viib aga selleni, et paljud olendid lõpetavad oma retke tema ilmatu põhjaga kohvris. Mis juhtub aga siis, kui kohvri lukud enam ei pea ja osa loomadest võõras linnas põgenema pääseb?

maxresdefault-1

“Fantastilised elukad ja kust neid leida” toob lisaks fantastilisele filmile ka rodu A-klassi näitlejaid, kelle esinejatöö filmis kindlasti märkamata ei jää. Eddie Redmayne, Colin Farrel, Ezra Miller ja paljud teised aitavad muuta võlumaailma realistlikumaks kui on see kunagi varem olnud. David Yates on teinud selle filmiga suurepärase töö ning südamlik fantaasialugu ei jäta kindlasti külmaks ka kõige tulihingelisemaid Harry Potteri fänne.