Disney otsustas katkestada suhted PewDiePie’ga

0
366

The Wall Street Journal kirjutab, et Disney’le kuuluv Maker Studios katkestas kõik oma sidemed PewDiePie’ga, pärast seda kui kuulus YouTuber postitas video mis sisaldas antisemiitlikke märkusi.

Kõnealune video postitati PewDiePie poolt YouTube 11 jaanuaril ja see sisaldas kahte naervat meest kes hoidsid oma peade kohal plakatit, “Surm kõikidele juutidele”. Video on tänaseks küll YouTubest eemaldatud, kuid enne maha võtmist vaadati videot miljoneid kordi.

Tegemist pole esimese PewDiePie videoga mis sisaldab antisemiitlike nalju. Nimelt on The Wall Street Journal andmetel PewDiePie alates eelmise aasta augustist postitanud üheksa videot, mis sisaldavad kas antisemiitlikke nalju või natside sümboleid. Kolm neist on peale WSJ raporteerimist tänaseks YouTubest eemaldatud, kaasa arvatud video kus Jeesuseks riietunud mees ütleb, “Hitler ei teinud mitte midagi valesti.”

Pühapäeval kirjutas PewDiePie oma Tumblr postituses selgituseks, et ta ei toeta ühtegi vaenu õhutavat hoiakut. Ta kirjutab oma postituses lisaks, et ta mõistab et antud naljad on olnud ülimalt solvavad, kuid ta on antud videod loonud oma vaatajate jaoks, meelelahutuseks ning tema kanal ei ole koht ühekski tõsiseks poliitiliseks kommentaariks. Ning ta ei toeta ühtegi vihkamisel põhinevat gruppi.

ALLIKASThe Wall Street Journal