Kingdom Hearts, miks ma sust aru ei saa?

0
223

Kui sa pole varem Kingdom Heartsi sarjaga kokku puutunud, kuid tahad leida mängu, mis sind võimalikult kiiresti segadusse ajaks, siis see mäng on just mõeldud sulle. Appi tõttavad selles osas Miki Hiir ja Piilupart Donald, kes peale Nintendo 3DS-i järgset uuendust pole oma nina ikka suutnud sirgeks painutada. Aga mis mäng see Kingdom Hearts siis õigupoolest on? Mina olen endiselt segaduses.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (miks nii idiootselt pikk pealkiri?) näol on tegemist väga omalaadse RPG mänguga, mida mõjutavad suuresti Disney kangelased ja väga imal jaapani(?) popmuusika. Kuna mul puudub varasem kokkupuude Kingdom Heartsi sarja mängudega, siis sai sellest üks tõsine katsumus. Ütleme nii, et Disney kangelased olid ainsad, kes mind natukene selle mängu juures suutsid hoida, kuigi ma pole üldse Disney fänn ja Ursula ning Hercules ei kuulu mu igapäevalemmikute hulka. Aga ma püüdsin aru saada, mis toimub ning sattusin üha rohkem ja rohkem segadusse.

Mäng jagunes kolme ossa 0.2 Birth By Sleep – A Fragmentary Passage, Dream Drop Distance, ja Back Cover. Pean ausalt tunnistama, et viimaseni ma ei jõudnudki. Välimuse ja graafilise poole pealt on tegemist hästi värviliste maailmatega, kus oma eesmärke tuleb täita ja põhimõtteliselt maailma päästa.

Kui aus olla, on võitluskohad mängus suhteliselt rasked. Mina kui selle sarja uus avastaja tegin muidugi läbi ka kõik tutorialid, et võtteid korralikult selgeks saada, aga sellest tihti ei piisanud. Kombinatsioonid osutusid kohati sellisteks, et ise ka aru ei saanud, mida ma täpselt tegin. Mõõga asemel on sul muide võti, millega vehkida, hüpata ja muid veidrusi teha tuleb.

See sinine armas loom… No okei. See oli suhteliselt armas. Võitluste ajal said sinuga koos olla sinu abilised – nö vaimud, keda sa ise meisterdanud olid. Mõni nägi küll nagu lömmis siga välja. Täpselt aru ei saanudki, mis eesmärk sellel vaimul oli. Nagu ta pidi sinuga koos võitlema ja sind kaitsema, aga poole ajast, kui lahing käis, chillis tüüp hoopis eemal, samal ajal kui mina mööda seina liueldes lammutasin.

Mängu peategelased, kes ei olnud pärit sugugi Disney multikatest, nägid välja natuke… kuidas nüüd öelda- omamoodi. Ma olen suhteliselt skeptiline animagraafikaga mängude osas ja kui midagi animatsioonis on mulle vastu, siis häirib see mind arvatavasti elu lõpuni. Näiteks ei seedi ma üldse Borderlandsi sarja välimust, aga mulle meeldib väga Ni No Kuni, kuigi see on samuti joonistatud. Kingdom Heartsi noormeeste kohta tahaks lihtsalt öelda ühe g-tähega sõna, mida ma igaks juhuks tegema ei hakka. Liiga palju juukseprodukte?

Mis mind mängu juures võib-olla kõige rohkem häiris polnudki lakutud poisid, vaid see, et ma ei saanud mängu sisust mitte midagi aru. Minu jaoks oli see täiesti seosetu ning nagu hiljem selgus, ongi Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (jälle see pikk nimi) mõeldud ikkagi neile, kes on selle sarja mänge varem mänginud ning saavad taaskord oma nostalgialaksu kätte. Seetõttu ma ei saa öelda, et tegu oleks olnud halva mänguga. Lihtsalt ma ei saanud aru, mis toimub ja seega jäi ka mängurõõm väga lühikeseks. Kui sa aga arvad, et oled piisavalt truu Disney fänn, et pead seda proovima, siis valmistu selleks, et erinevate tegelaste nägemiseks pead sa ikka piisavalt vaeva nägema, viitsima ja suuri soenguid vaatama.

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 12. jaanuar 2017
Arendaja: Square Enix
Väljaandja: Square Enix
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_gamestar

KOKKUVÕTE
Kingdom Hearts
kingdom-hearts-miks-ma-sust-aru-ei-saaHEA: <br /> + Disney tegelased <br /> + Nunnud loomad <br /> <br /> HALB: <br /> - Arusaamatu sisu <br /> - Kole animatsioon <br />