Minecraft: Mobide raamat

0
587

Kas Sina tead kui palju arvuti juhitud tegelasi Minecrafti mängus on? Oskad Sa neid kõiki nimetada? Tead nende nõrki ja tugevaid külgi? Nende erinevaid omadusi mida ära kasutada oma mängu huvitavamaks muutmisel? Mina ka mitte. Või noh, natuke vast tean. Samas me ei peagi kõike teadma, sest sisu on Minecraftis meeletult, sealhulgas erinevaid tegelasi ehk mob’e. Ja siinkohal tõttabki appi Loodusteadlane, kes trükisoojas Minecrafti Mobide raamatus meile kõigist tegelastest ülevaate annab.

Minecraft: Mobide Raamat on värskeim lisa eestikeelsete Minecrafti raamatute seerias, originaalselt kirjutatud Alex Wiltshire poolt ja kirjastatud Egmont UK Limited poolt. Eestikeelse trüki tõi mängusõpradeni taas Egmont Estonia, kes seisab ka teiste eestikeelsete Minecrafti trükiste taga.

Olen paadunud Minecrafti fänn. Kellele ei meeldiks klotsidega mängida? Ja teha seda veel lõputus maailmas kus oma kujutlusvõimele piire seadma ei pea? Lihtsalt täiuslik. Tegu on meeletult arendava mänguga, nii suurtele kui väikestele. Mängin koos oma pojaga pidevalt Minecrafti ja leian ennast aina rohkem ja rohkem sellesse aega investeerimas. Seda suurem oli rõõm, kui Mobide Raamat lõpuks meieni jõudis. Olime oma rännakutel küll enamuste tegelastega juba tutvunud, kuid kui palju me neist tegelikult teadsime? Võtsime koos Enariga (minu 8a poeg, kaasmängija ja Minecrafti uurija) raamatu ette ja otsustasime omal käel kõik tegelased üles otsida ning raamatu abiga järele testida nende erinevaid omadusi ja võimeid. Kuigi tegelasi on võimalik munade abil ka ise tekitada, siis tahtsime neid kohata loomulikul teel ehk läbi otsimise. Päris kõigini me ei jõudnudki aga avastasime palju kirjuma mob-ide maailma kui niisama mängides tunduda võib.

Mobide raamat ja tema kaanestaar Hirmutaja

Natuke raamatust lähemalt.

See kõvade kaantega ja reljeefse Hirmutaja (Creeper) näoga leksikon sisaldab endas infot kõikide mängus leiduvate tegelaste kohta, nahkhiirest kuni lõpuloheni välja. Raamat ise kirjeldab ennast nii:

“See väärtuslik raamat on Minecrafti elukate eksperdi, pühendunud loodusteadlase elutöö. Loodusteadlane on kogunud põhjalikku teavet kõikide siiani avastatud elukate – tavalisest kanast kohutava Lõpuloheni – välimuse, harjumuste ja elupaikade kohta. Tutvustavaid tekste täiendavad autori üksikasjalikud värvilised illustratsioonid, et sa oleksid valmis seiklusteks, mis sind ees ootavad.”

Ja täpselt nii ongi. Raamat jagab elukad erinevatesse gruppidesse vastavalt nende omadustele – Passiivsed elukad, Neutraalsed elukad, Abistavad elukad, Vaenulikud elukad, Taltsutatavad elukad ja Boss-tüüpi elukad. Nendest kategooriatest leiame üle neljakümne erineva tegelase ja kokku üle 100 lehekülje kasulikku informatsiooni.

Hirmutaja joonis

Võtame ühe suurima nuhtluse Hirmutaja (Creeper). Nagu me juba teadsime, siis teda võib kohata igal pool ja temaga võitlemiseks on erinevaid võimalusi. Kuid kas Sina teadsid, et Hirmutaja ei saa plahvatada, kui ta on ämblikuvõrgus. Või et ta kardab kasse ja otselotte? Või näiteks seda, et on olemas ka laenguga hirmutaja kes tekib siis, kui välk tema lähedale lööb? Mina ei teadnud. Kuigi Enar oli teadlik ämblikuvõrgu lõksust oli see näiteks minu jaoks täielik üllatus.

Jääkaru joonis

Või võtame näiteks Jääkarud. Oleme koos mängides neid kohanud küll, aga üritanud enamasti neist eemale hoiduda. Jääkarud rändavad koos oma pojaga ja kui tema pojale liiga lähedale sattuda, siis Jääkaru ründab hoiatamata. Ja jääkaru rünnakut on väga raske üle elada. Kuigi jääkarud rändavad enamasti üksi koos oma pojaga, lööb vanemlik kaitseinstinkt välja ka teiste jääkarude poegade suhtes. See tähendab, et jääkaru tõttab kaitsma ka teiste jääkarude lapsi. Fakt mida ma siiani ei teadnud. Samuti ei julge zombid ega luukered jääkaru rünnata. Testimata jäi meil loodusteadlase poolt kirja pandud tõsisasi, et põlema süttides jookseb jääkaru lähima veekogu poole. Kuid kõike seda on võimalik igaühel endal järgi proovida.

Raamat annab nii palju uut infot erinevate tegelaste käitumismaneeride kohta ning paneb sind tegelasi hoopis teises valguses nägema. Sellest raamatust leiad kasulikke nippe kõige kohta – kuidas kedagi alistada, taltsutada, kasvatada, kus kedagi kohata võib, mis on tema käitumise põhimõtted, miks ta teeb neid asju mis ta teeb ja palju muud. Loodusteadlane on oma eluga riskides uurinud põhjalikult kõiki tegelasi ja tahab oma elutööd teie kõigiga jagada.

Kust ma saan Mobide raamatut osta?

Eestikeelne Minecraft Mobide Raamat on alates tänasest müügil Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodides, Egmonti veebipoes ja teistest hästi varustatud kauplustes.

Nagu ka eelmised raamatud on sellelgi kindel koht iga Minecrafti mänguri kogus. Meie kavatseme raamatu põhjalikult läbi uurida, sealseid teadmisi praktiseerida ja oma mängu selle võrra rikastada.

Hoidke kindlasti meie lehel silma peal, sest juba varsti on ilmumas ka Minecrafti ametliku ajakirja teine number, millele samuti pilgu peale heidame ning peatselt teeme pikemalt juttu ka kahest teisest raamatust – “Minecraft. Sissejuhatus: põrgu ja lõpp” ja “Minecraft. Sissejuhatus: punakivi”.