Nintendo Switch Presentatsioon tõi fännideni uut infot

0
344

Kui sa viimasel ajal just päris kivi all ei ole elanud, siis ilmselt tead, et täna 13 jaanuari öösel otsustas Nintendo lõpuks ometi rohkem infot jagada oma uue konsooli, Nintendo Switch kohta.

Eurooplaste jaoks öösel toimunud Nintendo Switch Presentatsioonil tutvustati lähemalt uut konsooli koos mitmete mängudega mida sel konsoolil mängima saab hakata.

Teatavaks tehti ka aeg mil Nintendo Switch müügile tuleb ja palju ta maksma hakkab. Nintendo Switch tuleb seekord müügile ülemaailma ühel ja samal ajal, 3’ndal märtsil 2017. Nintendo President, Tatsumi Kimishima teatas, et Jaapanis on konsooli müügihinnaks 29 980 jeeni, Põhja-Ameerikas hakkab aga konsool maksma $299.99.

Hommikul teatas Nintendo ka ametliku hinna UK’s, milleks on £279.99. Seniste kogemuste järgi on põhjust arvata, et Euroopas hakkab Nintendo Switch maksma umbes 300 euro ringis. Nii et kui on veel mõni pood Euroopas kes pakub endiselt veel 200 euroga eeltellimusi koos hinnagarantiiga, siis soovitan need eeltellimused kähku ära teha, nii säästate üle 100 euro. Eestis ilmselt tuleb Nintendo Switch hinnaks 350-375 euro ringis.

Müügile tulevad kaks põhikomplekti. Mõlemad komplekti ekraani resolutsiooniks on 1280×720, kaasas on üks vasak ja parem Joy-con, rihmad, dokk ning TV kasutamise jaoks HDMI kaabel ja toiteplokk. Ainuke erinevus kahe komplekti vahel on see et üks on täielikult hall, aga teisel on üks Joy-con punast värvi ja teine sinine.

Kui soovid omale ka “Pro Controllerit“, siis seda komplektis ei ole ja see tuleb soovi korral hiljem eraldi juurde osta.

Nintendo Switch pakub online multiplayer võimalust, mida saab kuni 2017 aasta sügiseni tasuta proovida. Lisaks on olemas ka lokaalne multiplayer võimalus, mis ilmselt on ja jääb tasuta.

Erinevalt Nintendo varasematest konsoolidest aga hakkab Nintendo Switch olema regioonivaba. Tegemist on kindlasti rõõmsa uudisega kõigile neile kes heameelega erinevaid Jaapani mänge mängiksid oma konsoolil ja ei viitsi oma konsooli regiooni luku lahti häkkimisega tegeleda.

Järgmisena tuli juttu Nintendo varasematest konsoolidest ja sellest, et kõik head asjad mida mängijad on Nintendo konsoolide juures armastanud on nüüd kõik kokku kogutud Nintendo Switch konsooli.

Loomulikult tutvustati taaskord üle ka juba eelmisel aastal jagatud infot kolmest erinevast mängumoodist. Nintendo Switch konsooli dokki ühendades ja selle HDMI kaabliga TV külge ühendades on võimalik oma mänge TV ekraanil mängida. Kui TV aga parajasti kasutusel on, siis võid oma konsooli võtta ja selle näiteks lauale püsti asendisse asetada, võtta Joy-con’id ja oma mänge mängida. Ulatades teise Joy-coni sõbrale saate mõlemad mängu split-ekraanil mängida. Või siis ühenda vasak ning parem Joy-con oma konsooli külga ja saad selle endaga igale poole kaasa võtta ja mängida millal soovid.

Sõltuvalt mängust ja valitud seadetest lubatakse, et aku kestab 2.5 kuni 6.5 tundi. Positiivne uudis siinkohal on see, et oma seadet saab laadida täiesti tavalist USB Type-C kaablit kasutades, ei mingit spetsiaalset patenteeritud jama, nagu aeg ajalt kombeks on.

Näidati ja tutvustati lähemalt Ninteno Switch Joy-con’e. Mõlemal Joy-conil on standard ABXY nupud ja joystick. Parem poolsel on lisaks “Home” nupp. Lisatud on ka NFC lugeja, mis suudab siis Amiibode infot lugeda. Vasakpoolsel puldil on “Home” nupu asemel “Capture” nupp, mis lubab sul oma mängust ekraanipilte salvestada ja neid sotsiaalmeedia kaudu jagada. Tulevikus lubatakse lisada ka võimalus salvestada videosid oma mängust.

Mõlemad Joy-conid sisaldavad ka kiirendusmõõtureid, mis loevad infot eraldi. See annab mängude arendajatele mitmeid võimalusi mida kasutada. Näiteks esimese asjana mis pähe kargab kohe on, et seda võimalust saab ideaalselt mingis poksimängus ära kasutada.

Huvitava asjana tutvustati, et Joy-conid sisaldavad ka IR andurit, mis suudab tuvastada sinu käe kauguse puldist või näiteks klassikalisi “kivi/paber/käärid” käekujundid. Ilmselt on oodata mitmeid “kivi/paber/käärid” mänge? Või milleks iganes seda tehnoloogiat siis tulevikus kasutada saab.

Loomulikult on Joy-conidel ka jõu tagasiside/vibratsiooni/müra süsteem. Demonstreerimisel toodi näiteks klaas koos jääkuubikutega. Lubati, et antud tehnoloogia on nii hea, et pulti liigutades võid õelda mitu jääkuubikut sinu niinimetatud klaasis on.

Esimese mänguna tutvustati mängu “1, 2, Switch!” mis on mõeldud koos mängimiseks. Video algab kahe Metsiku Lääne kauboiga kes duelli peavad. Kiirem päästikule (nupule) vajutaja siis loomulikult võidab. Aga kiirelt vilguvad üle ekraani ka mitmed teised mänguvariandid. Paistab selline paras seltskonna mäng olevat. Ning erinevalt tavapärasest näoga ekraani poole mängudest on see mõeldud mängimiseks näost näkku mängimiseks. Ekraanilt saad hiljem lihtsalt tulemusi vaadata, et kumb võitis.

1, 2, Switch!

Teise mänguna näidatakse areeni põhist kaklusmängu Arms. Loomulikult on videos teiseks võistlejaks lühikeses seelikus Jaapani koolitüdruk. Mängimiseks on vajalikud mõlemad Joy-conid. Antud mängu saab koos mängida kas AI vastu, mängida split-ekraanil teise mängijaga kui sul on olemas teine paar Joy-cone, teise Nintendo Switch omaniku vastu või siis onlines. Arms tuleb müügile 2017 aasta kevadel.

Tulekul on ka Splatoon 2, mis peaks siis valmis saama millalgi 2017 aasta suvel. Splatoon 2 pakub uusi relvi, uusi kaarte ja mitmeid teisi uuendusi.

Ja loomulikult, Mario! Super Mario Odyssey tuleb 2017 aasta lõpus. Näidatakse mitmeid erinevaid asukohti, alustades linnast kus Super Mario jookseb ja hüppab ringi mööda tänavaid, taksod, tänavapostid, majaseinad ja -ääred jne. Mingil põhjusel on Super Mario mütsil nüüd ka silmad.

Lisaks on tulekul mängud nagu Xenoblade 2, Shin Megami Tensei, Dragon Quest X ja XI, Dragon Quest 1 ja 2, Project Octopath Traveller, Skyrim ja mitmed teised mängud. Kokku olevat hetkel töös üle 80 erineva Nintendo Switch mängu.

Patrick Söderlund (EA) rääkis, et ta on alati olnud suur Nintendo fänn. Nii suur fänn, et ta pani koos naisega oma esimesele pojale keskmiseks nimeks Luigi. EA toob Nintendo Switch konsoolile populaarse spordimängu FIFA versiooni, mis on loodud spetsiaalselt Switch konsooli jaoks.

Järgmiste nädalate jooksul on oodata Ameerikas ja Euroopas mitmeid üritusi ja demo punkte kus inimesed saavad Nintendo Switchi proovida.

Ürituse lõpetab Zelda: Breath of the Wild, mis tuleb loomulikult müügile samal ajal kui konsool ise, 3’ndal märtsil 2017.

Tulekul on ka Zelda: Breath of the Wild disainiga Nintendo Switch konsool.

Rohkem infot Nintendo Switch konsooli kohta leiab siit.

Mida arvate Nintendo Switch konsoolist?